Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Από σήμερα είστε η οικογένειά μας» - Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές

«Από σήμερα είστε η οικογένειά μας» – Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές

Τελετή υποδοχής των νέων φοιτητών και φοιτητριών του ιδρύματος

«Από σήμερα είστε η οικογένειά μας» είπε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Σιάσος, καλωσορίζοντας τους πρωτοετείς φοιτητές.

«Να είστε σίγουροι ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι δίπλα σας και θα κάνει ό,τι μπορεί για την ομαλή πορεία των σπουδών σας» είπε ο κ. Σιάσος στην ομιλία του.

«Με ιδιαίτερη χαρά εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών σας απευθύνω το πρώτο καλωσόρισμα στην ακαδημαϊκή οικογένεια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο μας, σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου στη ζωή σας

Η σημερινή ημέρα διατηρεί ξεχωριστή σημασία. Η εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο μας, σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου στη ζωή σας, με προκλήσεις, καινούριες εμπειρίες, δοκιμασίες αλλά και επιβραβεύσεις. Η επιμονή, η προσήλωσή σας στους στόχους σας, το «ευ αγωνίζεσθαι» και οι υψηλές επιδόσεις σας στις πανελλήνιες εξετάσεις, σάς φέρνουν σήμερα εδώ στο Ε.Κ.Π.Α. ως πρώτους στα Τμήματά σας!

Η επιλογή σας αυτή είναι ιδιαιτέρως τιμητική για το Πανεπιστήμιό μας» είπε ο κ. Σιάσος στην αρχή της ομιλίας του.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος

Ολόκληρη η ομιλία του πρύτανη του ΕΚΠΑ:

Αγαπητοί  φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες.

Με ιδιαίτερη χαρά εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών σας απευθύνω το πρώτο καλωσόρισμα στην ακαδημαϊκή οικογένεια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η σημερινή ημέρα διατηρεί ξεχωριστή σημασία. Η εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο μας, σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου στη ζωή σας, με προκλήσεις, καινούριες εμπειρίες, δοκιμασίες αλλά και επιβραβεύσεις. Η επιμονή, η προσήλωσή σας στους στόχους σας, το «ευ αγωνίζεσθαι» και οι υψηλές επιδόσεις σας στις πανελλήνιες εξετάσεις, σάς φέρνουν σήμερα εδώ στο Ε.Κ.Π.Α. ως πρώτους στα Τμήματά σας!

Η επιλογή σας αυτή είναι ιδιαιτέρως τιμητική για το Πανεπιστήμιό μας!

Στο πρόσωπό σας αναγνωρίζουμε και τιμούμε την αριστεία η οποία σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι σταθερή συνήθεια, όλα εκείνα τα απλά ή δύσκολα πράγματα που κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας και οδεύουμε στην αριστεία. Αναγνωρίζουμε και τιμούμε επίσης όλους τους πρωτοετείς φοιτητές των Τμημάτων μας που με μεθοδική προσπάθεια και με υψηλότατες επιδόσεις πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας!

Σήμερα σε μια εποχή με ανακατατάξεις και προκλήσεις, που η ανάγκη ανάδειξης φωτεινών παραδειγμάτων επιστημονικής πρωτοπορίας είναι σημαντικό ζητούμενο σε όλο τον κόσμο, έχετε επιτύχει την εισαγωγή σας σε ένα σύγχρονο δημόσιο Πανεπιστήμιο με μακρά ιστορική πορεία που εκτείνεται στη διάρκεια δύο αιώνων.

Το ΕΚΠΑ ιδρύθηκε και λειτούργησε το 1837 και είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο του νεοσύστατου ελληνικού κράτους αλλά και της ευρύτερης νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο κοινωνικός και ιστορικός του ρόλος υπήρξε καθοριστικός για την παραγωγή γνώσης και πολιτισμού. Στα πολλά χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει στη χώρα ένα κέντρο πνευματικής παραγωγής, ενθαρρύνοντας τη λειτουργία κύκλων διανοουμένων μέσα και έξω από τους χώρους του και έχει καθιερώσει τη δική του παράδοση στον χώρο των επιστημών και της δημιουργικής συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ο πρύτανης και οι φοιτητές

Σήμερα ως το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα αποτελεί ένα Πανεπιστήμιο λειτουργικό και παραγωγικό, μοχλό προόδου, ανάπτυξης και νεωτερικότητας για τη χώρα, στο οποίο ανθίζουν τα όνειρα και οι στόχοι των φοιτητών και των νέων επιστημόνων. Ανταποκρινόμενο στις καινούργιες προκλήσεις έχει αναπτύξει νέα Τμήματα και Τομείς, και πραγματοποιεί άλματα σε πεδία διαθεματικά, όπου διαφορετικές μεθοδολογίες, απόψεις και τρόποι σκέψης συναντώνται μέσω διατμηματικών και διεπιστημονικών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων.

Παράλληλα με νέα εργαστήρια, ερευνητικά κέντρα και βιβλιοθήκες παρέχει σε επιστημονικό προσωπικό και φοιτητες, τη δυνατότητα χρήσης των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας και την υποδομή για χρήση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με συμβουλευτικές υπηρεσίες ακαδημαϊκών σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης, με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, οργανωμένα προγράμματα και διμερείς συμφωνίες με ευρωπαϊκά και άλλα ξένα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα καθώς και σύγχρονες  συνθήκες για τη διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών καθώς και για τη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης ή δεύτερης γλώσσας από αλλοδαπούς φοιτητές, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί ένα εξωστρεφές και αναπτυσσόμενο δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Η πορεία του Πανεπιστημίου μας και η παραγωγή υψηλού επιπέδου καινοτόμου έρευνας έχει αποτυπωθεί τους δύο αυτούς αιώνες σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις, καθώς το Ε.Κ.Π.Α. βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη θέση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και μεταξύ των τριακοσίων καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου.

Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας να εισαχθείτε σε ένα δυναμικό και πρωτοπόρο δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και σας προτρέπω να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια της φοίτησή σας, να συμμετέχετε ενεργά στη ζωή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, να παρακολουθείτε συστηματικά τα μαθήματά σας και να συμμετέχετε στις ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Πανεπιστημίου μας. Απολαύστε και αντλήστε γνώση και εμπειρίες κάθε ημέρα των σπουδών και της νέας ακαδημαϊκής σας καθημερινότητας.

Να είστε σίγουροι ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι δίπλα σας και θα κάνει ό,τι μπορεί για την ομαλή πορεία των σπουδών σας.

Από σήμερα είστε η οικογένειά μας!

Με πανεπιστημιακούς δασκάλους υψηλών προσόντων, που στέκονται δίπλα σας σε κάθε βήμα της νέας ακαδημαϊκής ζωής σας, με σπουδές οι οποίες με την ολοκλήρωσή τους δημιουργούν προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης σε παραδοσιακά, αλλά και σε νέα, αναδυόμενα και γεμάτα προκλήσεις επιστημονικά πεδία και με την επένδυση σε διαρκώς αναπτυσσόμενες υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας και υποστήριξης της καθημερινότητάς σας.

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι η νέα γενιά επιστημόνων είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας. Αυτή τη νέα γενιά έχουμε χρέος να τη στηρίξουμε και να της δώσουμε τη δυνατότητα να προοδεύει και να αριστεύει. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι Πρυτανικές αρχές θα συμβάλλουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών η εκπαίδευση των νέων επιστημόνων με υψηλή παιδεία και επαγγελματικές προοπτικές να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία.

Σας συγχαίρω τον καθένα ξεχωριστά και σας εύχομαι από καρδιάς καλή πορεία στις σπουδές σας, με δημιουργικότητα, πολλές ακαδημαϊκές και προσωπικές επιτυχίες και υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας!

Πιστεύω ακράδαντα ότι μαζί μας θα ζήσετε τις σπουδαιότερες και πιο παραγωγικές στιγμές της ζωής σας!

Η γιορτή για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρωτοβουλία του νέου πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμου Σιάσου να πραγματοποιηθεί μια τελετή υποδοχής των νέων φοιτητών και φοιτητριών του ιδρύματος.

Έτσι, οι χώροι του ιστορικού κεντρικού κτηρίου του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, άνοιξαν για τους πρωτοετείς φοιτητές και τις πρωτοετείς φοιτήτριες προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή γιορτή.

Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του ΕΚΠΑ

Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του ΕΚΠΑ

Φοιτητές χορεύουν στην ξεχωριστή τελετή υποδοχής τους

Συναυλία στην τελετή υποδοχής

Στο τέλος της πρωτότυπης αυτής εκδήλωσης, οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να διασκεδάσουν με μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του συνόλου Music Odyssey του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαλαφή, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος και τη φιλική συμμετοχή του Γιάννη Νικολάου από τους «Λαθρεπιβάτες».

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024