
Πόλεμος στο Ισραήλ: Διοικητή τάγματος της Χαμάς που οργάνωσε την επίθεση του Οκτωβρίου σκότωσαν οι IDF
Οι IDF δηλώνουν ότι σκότωσαν τον διοικητή του τάγματος Deir al Balah της Χαμάς.
Το θανάσιμο τραυματισμό του διοικητή του τάγματος Deir al-Balah της Χαμάς, Wael Asfeh, στη διάρκεια χθεσινοβραδινής αεροπορικής επιδρομής στη Γάζα, ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός (IDF).
Οι IDF λένε ότι ο Wael Asfeh, μαζί με άλλους διοικητές της λεγόμενης Ταξιαρχίας Κεντρικών Στρατοπέδων, συμμετείχε στην αποστολή των επίλεκτων δυνάμεων της Χαμάς στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.
Ο Asfeh σχεδίαζε νέες επιθέσεις, λένε οι IDF.
Σύμφωνα με την ενημέρωση ο Asfeh είχε φυλακιστεί στο Ισραήλ την περίοδο 1992-1998, για τη συμμετοχή του σε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών κοινοτήτων.
Ο Asfeh φυλακίστηκε από το Ισραήλ μεταξύ 1992 και 1998 για τη συμμετοχή του σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον ισραηλινών κοινοτήτων.
Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την αεροπορική επιδρομή.
עספה, יחד עם מפקדים נוספים במחנות המרכז לקח חלק בשילוח מחבלי נח’בה לשטח ישראל במתקפה הרצחנית ב-7 באוקטובר, ותיכנן פיגועים נוספים לאחר המתקפה >> pic.twitter.com/TssTVEuRm2
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) November 6, 2023
Μέχρι στιγμής οι IDF έχουν αναφέρει ότι έχουν σκοτώσει περισσότερους από δώδεκα ανώτερους διοικητές της Χαμάς.
Στο μεταξύ, κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει κεκλεισμένων θυρών σήμερα. Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε ιατρική βοήθεια από αέρος μετά από συνεννόηση με το Ισραήλ. Στην Τουρκία βρέθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν για συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα.
Στο μέτωπο των μαχών νέα εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας μετά από μπαράζ φονικών βομβαρδισμών από το Ισραήλ, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν αποκόψει το βόρειο από το νότιο κομμάτι του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, στον οποίο για τρίτη φορά διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες που σταδιακά επανέρχονται.
- Δασμοί: Εντονες αντιδράσεις για την επιβολή τους από τις ΗΠΑ σε 60 χώρες
- ΗΠΑ: Ομοβροντία δασμών από σήμερα Παρασκευή σε βάρος 60 χωρών και της ΕΕ
- Η Γαλλία ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κούβα: Κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ και στις κουβανικές ιατρικές αποστολές στο εξωτερικό
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»
- Ισπανία: Κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


