Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο... παλιός Ποτσετίνο συνάντησε τον... νέο (vids)

Όταν ο… παλιός Ποτσετίνο συνάντησε τον… νέο (vids)

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο επιστρέφει στο Βόρειο Λονδίνο ως αντίπαλος της Τότεναμ και βρίσκει μπροστά του μια εκδοχή του... εαυτού του στα «σπιρούνια»

Το βράδυ της Δευτέρας η Τότεναμ υποδέχεται την Τσέλσι στο Βόρειο Λονδίνο σε ένα μεγάλο ντέρμπι, όπου όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω στον προπονητή των μπλε, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο Αργεντινός προπονητής από το καλοκαίρι βρίσκεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και επιστρέφει για πρώτη φορά στο «Tottenham Stadium» ως αντίπαλος σε μια συγκυρία, που βρίσκει την πρώην ομάδα του σε μια εξαιρετική κατάσταση.

Η επιστροφή του Ποτσετίνο και ο άνθρωπος που θέλει να τον ξεπεράσει

Ο Ποτσετίνο που αποτέλεσε τον άνθρωπο που «εκτόξευσε» την Τότεναμ πριν από μερικά χρόνια και την έφερε στο σημείο να διεκδικεί τίτλους και να φτάσει στον τελικό του Champions League, θα βρει απέναντι του μια ομάδα που είναι στην δεύτερη θέση, αλλά με ματς λιγότερο και έχει έναν άνθρωπο στον πάγκο της που… θυμίζει Ποτσετίνο.

Ο λόγος για τον Άγγελο Ποστέκογλου, ο οποίος ανέλαβε το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία του συλλόγου και έχει καταφέρει σε λίγους μήνες να φέρει ξανά χαμόγελα και μάλιστα πολλά στον κόσμο των «σπιρουνιών». Ο Ελληνοαυστραλός προπονητής έχει φέρει σε ένα σημείο την Τότεναμ να διεκδικεί ουσιαστικά το πρωτάθλημα, κάτι που τελευταία φορά είχε συμβεί με τον Ποκετίνο.

Ο Αργεντινός τεχνικός έκατσε στον πάγκο των «πετεινών» από το 2014 μέχρι το 2019 και αν και δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, έφερε την Τότεναμ κοντά στην κορυφή και ουσιαστικά την έφτασε να θεωρείται μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Έχασε τον τίτλο από τη Λέστερ το 2016, ενώ το 2017 έκανε ρεκόρ πόντων στην Premier League μαζεύοντας 86. Αυτό που θα μείνει αξέχαστο σε όλους τους φίλους της Τότεναμ είναι η πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League το 2019, όπου και ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ.

Αν και δεν κατέκτησε τον τίτλο, η πορεία της ήταν ονειρική καταφέρνοντας να αφήσει εκτός τη Μάντσεστερ Σίτι στους «8» και τον Άγιαξ στους «4» με μια επική, μια ανεπανάληπτη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο του δεύτερου ματς. Αναμφίβολα, ο Ποτσετίνο αποτελεί σημαντικό μέρος της ιστορίας της Τότεναμ και σίγουρα η επιστροφή του απόψε (22:00) θα είναι δύσκολη συναισθηματικά. Εξάλλου το ανέφερε και ο ίδιος στις δηλώσεις του.

«Για μένα θα είναι μια ευτυχισμένη μέρα, αλλά αυτή είναι η ζωή και πρέπει να προχωρήσουμε. Είναι πραγματικά ξεχωριστό να επιστρέφουμε σε ένα μέρος όπου δημιουργήσαμε καταπληκτικές αναμνήσεις μαζί. Είναι ξεχωριστό, δεν πρόκειται να πω ψέματα. Αυτό είναι αλήθεια. Είναι περίεργο συναίσθημα να επιστρέφω μετά από τέσσερα χρόνια… αλλά θα είναι μια χαρούμενη μέρα. Νιώθω ότι η Τότεναμ μπορεί πραγματικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα, κάνουν εξαιρετική δουλειά» τόνισε ο Ποτσετίνο.

Ο άνθρωπος έχει κάνει τον Ποτσετίνο να ξεχαστεί είναι… Έλληνας

Ο Άγγελος Ποστέκογλου μετά από μια απόλυτα αποτυχημένη σεζόν της Τότεναμ και την αποχώρηση του σπουδαιότερου σκόρερ της Χάρι Κέιν, ανέλαβε το πολύ δύσκολο έργο της επιστροφής στην πρώτη εξάδα. Όταν υπέγραψε το καλοκαίρι με τα σπιρούνια δεν θα περίμενε ούτε ο ίδιος πιθανότατα την επίδραση που θα είχε λίγους μήνες μετά.

Η εικόνα της Τότεναμ είναι εξαιρετική, ουσιαστικά διεκδικεί το πρωτάθλημα ξανά και έχει κάνει τους πάντες να πιστέψουν στο πρότζεκτ του. Είναι στην δεύτερη θέση με ματς λιγότερο από τη Σίτι και αν κερδίσει την Τσέλσι του Ποτσετίνο θα πατήσει ξανά κορυφή.

Έχει καταφέρει στα πρώτα 10 ματς της Τότεναμ στο πρωτάθλημα να έχει 8 νίκες και 2 ισοπαλίες και το σημαντικότερο είναι πως έχει καταφέρει να περάσει τη νοοτροπία «refuse to lose». Και μάλιστα σε μια ομάδα που δεν τη λέει και κανείς γεννημένη-νικήτρια.

Σκοράρει 22 γκολ και δέχεται μόλις 9 και λόγω και της πώλησης του Χάρι Κέιν το καλοκαίρι έχει και χρήματα να διαθέσει τον χειμώνα, αν χρειαστεί. Όχι κι άσχημα για το πρώτο τρίμηνο. Όλα αυτά φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Έλληνοαυστραλού, που πριν μερικά χρόνια ήταν στην Ελλάδα και τον πάγκο της Παναχαϊκής.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024