Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη διαφορά Ρονάλντο - Μέσι μετά τα 30! (pics+vids)

Η μεγάλη διαφορά Ρονάλντο – Μέσι μετά τα 30! (pics+vids)

Ο Πορτογάλος έχει πετύχει 81 γκολ περισσότερα από τον Αργεντινό και μάλιστα σε λιγότερα παιχνίδια.

«Ποιος είναι καλύτερος; Ο Λιόνελ Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο;». Είναι μια… καθημερινή συζήτηση ανάμεσα στους ποδοσφαιρόφιλους, με τον καθένα να έχει τη δική του άποψη. Υπάρχουν πολλά στατιστικά που δείχνουν καλύτερο τον Λιονέλ Μέσι, με αποκορύφωμα φυσικά τη «Χρυσή Μπάλα», την οποία έχει κατακτήσει 8 φορές ο Αργεντινός έναντι 5 του Πορτογάλου. Ο «Πούλγκα» μάλιστα κατέκτησε την τελευταία του πριν από λίγες ημέρες.

Πιο παραγωγικός μετά τα 30 ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Υπάρχουν όμως και άλλα στατιστικά, τα οποία δείχνουν ότι ο Ιβηρας είναι καλύτερος του Λατινοαμερικάνου. Ένα από αυτά είναι τα γκολ που έχουν βάλει μετά τα 30. Συγκεκριμένα από τα 30 έως τα 36. Σε αυτή την εξαετία της ζωής τους ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει 81 περισσότερα γκολ από τον Λιονέλ Μέσι και μάλιστα έχοντας παίξει σε λιγότερα ματς.

Ο Πορτογάλος έχει βάλει 322 γκολ σε 311 αναμετρήσεις και ο Αργεντινός 241 γκολ σε 329 ματς. Ένα στατιστικό που δείχνει ότι ο Ιβηρας είναι πιο παραγωγικός σε αυτή την εξαετία από τον Λιονέλ Μέσι. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λατινοαμερικάνος κατέκτησε το Mundial του Κατάρ με την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ένα τρόπαιο που του έδωσε την 8η «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του, με τον Λιονέλ Μέσι να αφήνει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες, ο «Πούλγκα» αναδείχθηκε νικητής με 462 ψήφους έναντι 357 του Νορβηγού, που είχε απλά την… ατυχία να πέσει πάνω στον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Συνολικά τα στατιστικά τους

Οσον αφορά στα συνολικά στατιστικά των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, ο μικρός «μάγος» από την Αργεντινή έχει σκοράρει 721 γκολ σε 889 ματς σε επίπεδο συλλόγων (344 ασίστ), ενώ έχει επίσης 106 γκολ σε 178 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Από την άλλη πλευρά, ο Πορτογάλος έχει 730 γκολ σε 984 αναμετρήσεις σε συλλογικό επίπεδο (234 ασίστ), ενώ με την εθνική του ομάδα έχει 127 γκολ σε 203 παιχνίδια.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Αλ-Νασρ, στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Λιονέλ Μέσι, που αγωνίζεται πλέον στις ΗΠΑ και στο MLS με την Ιντερ Μαϊάμι, έχει παίξει επίσης σε Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν…

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024