Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το μήνυμα του Μπιλ Κλίντον για τον Κώστα Σημίτη – «Πάντα ευγνώμων που δεν συνέχισε τη διχόνοια»

Το μήνυμα του Μπιλ Κλίντον για τον Κώστα Σημίτη – «Πάντα ευγνώμων που δεν συνέχισε τη διχόνοια»

«Περήφανος που υπηρέτησα το αξίωμα μου παράλληλα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για πέντε χρόνια» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε.

Ως ο 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Ιανουάριο του 1993 έως τον Ιούνιο 2021, ο Μπιλ Κλίντον συνυπήρξε πολιτικά με τον Κώστα Σημίτη την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας στην Ελλάδα.

Οι δυο πολιτικοί συνεργάστηκαν πολύ στενά κατά τη διάρκεια της παράλληλης θητείας τους και στην εκδήλωση που οργάνωσε τη Δευτέρα (6/11) το «Δίκτυο» προς τιμή του διαδόχου του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πλανητάρχης εξήρε τη συμβολή του κ. Σημίτη στη διατήρηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

«Είμαι περήφανος που υπηρέτησα το αξίωμα μου παράλληλα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για πέντε χρόνια και που συνεργάστηκα στενά μαζί του προκειμένου να ενισχύσουμε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των χωρών μας», ανέφερε αρχικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ».

«Επεδίωξε τη σταθερότητα της περιοχής»

Σημείωσε επίσης πως στο μήνυμά του ο κ. Κλίντον πως «κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου κάθε ηγέτης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το πώς θα είναι ο κόσμος μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου: Θα όδευε προς μια νέα εποχή ειρήνης και, πιθανώς, κοινής ευημερίας, ή απλώς θα συνέχιζε αποκαλύπτοντας μακροχρόνιες διχόνοιες που θα έκαναν πιο πιθανές νέες συγκρούσεις εντός και μεταξύ των εθνών.

«Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα στενά μαζί του προκειμένου να ενισχύσουμε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των χωρών μας» σημείωσε για τον Κώστα Σημίτη ο Μπιλ Κλίντον

Θα είμαι πάντα ευγνώμων που ο πρωθυπουργός Σημίτης απάντησε σε αυτά τα ερωτήματα εμβαθύνοντας στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και επιδιώκοντας τη σταθερότητα της περιοχής.

Χαίρομαι που δικαίως γιορτάζετε αυτή τη σπουδαία πορεία και πολλά ακόμα απόψε. Συγχαρητήρια, κύριε Πρωθυπουργέ. Εύχομαι σε εσάς και σε όλους τους παρευρισκόμενους, μια αξέχαστη και ουσιαστική βραδιά».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024