Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι σειρές που αντέγραψαν τα Φιλαράκια

Οι σειρές που αντέγραψαν τα Φιλαράκια

Ακόμη και με διαφορετικούς χαρακτήρες ή διαφορετικές πλοκές, είναι δύσκολο να αρνηθούμε ότι οι παρακάτω σειρές έχουν αντλήσει έμπνευση από την κωμική σειρά «Τα Φιλαράκια».

Η κωμική σειρά Friends, γνωστή και ως «Τα Φιλαράκια» του NBC παρουσίασε για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κοινό τις ζωές έξι ανύπαντρων φίλων στη Νέα Υόρκη. Η σειρά βασίστηκε στη γνωστή φόρμουλα για μια επιτυχημένη κωμική σειρά: ρομαντισμός, συγκάτοικοι  και διαμερίσματα που φαίνονται τέλεια αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ ακριβά για να ζήσεις.

Τα Φιλαράκια έγιναν πασίγνωστα και απέσπασαν το βραβείο The Primetime Emmy for Outstanding Comedy Series. Έκτοτε τα ξεκαρδιστικά επεισόδια αποτέλεσαν την φόρμουλα για τα μελλοντικά sitcoms, που μας καθήλωσαν μπροστά από την τηλεόραση.

The Big Bang Theory

Το «Big Bang Theory» αποτελεί την πιο έξυπνη εκδοχή του «Friends». Τα θέματα της σειράς περιστρέφονται γύρω από την επιστήμη, κυρίως τη φυσική, απηχώντας το υπόβαθρο του Ross Geller στην παλαιοντολογία.

Η σειρά περιστρέφεται επίσης γύρω από θέματα φιλίας, με χαρακτήρες που ζουν σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον σε μια πολυκατοικία στην Καλιφόρνια, ένα κοινόχρηστο σημείο συγκέντρωσης στο διαμέρισμα του Λέοναρντ και του Σέλντον και η Πέννυ -όπως η Ρέιτσελ Γκριν- είναι μια νέα, άκρως ενδιαφέρουσα προσθήκη στην παρέα.

How I Met Your Mother

Η κωμική σειρά του CBS «How I Met Your Mother», διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, όπου οι ζωές μιας ομάδας φίλων μπλέκονται καθώς ο Τεντ Μόσμπι αφηγείται τα γεγονότα που οδήγησαν στη συνάντηση με την ενδεχόμενη σύζυγό του.

Όπως και στα «Φιλαράκια», που απολαύσαμε κάθε στιγμή της σχέσης του Ρος και της Ρέιτσελ, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση βλέπουμε το ειδύλλιο μεταξύ του Τεντ και της Ρόμπιν. Ο… θρυλικός Τζόι Τριμπιάνι αποτέλεσε την έμπνευση για τον Μπάρνι Στίνσον ενώ το πάντα αγαπημένο και αξιόπιστο ζευγάρι της Μόνικα και του Τσάντλερ, ενέπνευσε την Λίλι και τον Μάρσαλ.

New Girl

Το αγαπημένο «New Girl» άντλησε έμπνευση από τα «Φιλαράκια» διαφέρει όμως σημαντικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο: δείχνει όλους τους φίλους να ζουν στο ίδιο διαμέρισμα.

Ο κακός χωρισμός της Τζέσικα Ντέι στην αρχή του σόου αντικατοπτρίζει την Ρέιτσελ Γκριν, που παραλίγο να… παντρευτεί στο πρώτο επεισόδιο που είδαμε ποτέ από τα «Φιλαράκια». Καμία από τις δύο δεν παντρεύτηκε, βρήκαν όμως την καλύτερη παρέα.

Όπως το «Friends», το «New Girl» παρουσιάζει συχνά περιπτώσεις… ανωριμότητας και νεανικότητας σε μια ομάδα ενήλικων. Ρομαντισμοί, αντιπαλότητες και πολλές flashback σκηνές κάνουν σχεδόν αδύνατο να μην δούμε τις ομοιότητες μεταξύ των δύο σειρών.

That ’70s Show

Η κωμωδία της Fox «That ’70s Show» είναι σαν τα «Φιλαράκια», αλλά με μια «θαμπή», εφηβική ανατροπή. Η σειρά παρουσιάζει μια νεαρή ομάδα φίλων που ζουν την ζωή τους στο Ουισκόνσιν τη δεκαετία του 1970.

Ενώ το Central Perk είναι το μέρος όπου οι χαρακτήρες του «Friends» συζητούν για όλα όσα τους απασχολούν πίνοντας τον καφέ τους, η παρέα από το «That ’70s Show» επιλέγει να συναντιέται τακτικά στο υπόγειο του Έρικ…

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024