Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαθήματα Κωμωδίας: Ξεκίνησαν οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις στο Μικρό Παλλάς

Μαθήματα Κωμωδίας: Ξεκίνησαν οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις στο Μικρό Παλλάς

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες και μπορείτε να τη δείτε από Πέμπτη μέχρι Κυριακή στο όμορφο θέατρο της οδού Αμερικής.

Τα «Μαθήματα Κωμωδίας» ξεκίνησαν να… διδάσκονται πριν δύο σεζόν στο Μικρό Παλλάς και το θεατρόφιλο κοινό δεν άργησε να ξεχωρίσει την παράσταση, τόσο που οι συντελεστές της αποφάσισαν να την ανεβάσουν για 3η χρονιά.

Βρεθήκαμε στο Μικρό Παλλάς την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη, σε ένα κατάμεστο θέατρο κυρίως από θεατές αρκετά νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δημιούργησαν κλίμα ενθουσιασμού και καλής προδιάθεσης της παράστασης πριν καλά καλά ξεκινήσει. Το χειροκρότημα ήταν έντονο από την είσοδο στη σκηνή της Αναστασίας Τσιλιμπίου, που κάνει την έναρξη και στον ίδιο ρυθμό συνέχισε μέχρι και το τέλος της παράστασης, η οποία διαρκεί 2 ώρες χωρίς διάλειμμα.

Μετά από δύο χρόνια επιτυχίας με συνεχή sold out, τα «Μαθήματα Κωμωδίας» συνεχίζονται

Οι ήρωες διδάσκονται κωμωδία αλλά παράλληλα χαρίζουν κωμωδία στο κοινό

Ο Θοδωρής Αθερίδης, επιδίδεται για ακόμα μια φορά στο αγαπημένο του είδος την κωμωδία, γράφοντας ένα κείμενο με ανατροπές, πολύ χιούμορ και στιγμές αυτοσχεδιασμού. Στην πολυδιάσταση θέση του πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον βλέπουμε στον ρόλο ενός συγγραφέα που προσκαλεί στο σπίτι του τέσσερις φερέλπιδες ηθοποιούς, οι οποίοι για τον δικό τους προσωπικό λόγο αποφασίζουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να ασχοληθούν με την κωμωδία.

Μια περιέργη παρέα αρχίζει τα μαθήματα κωμωδίας και εκεί ξεκινά ένα κωμικό ταξίδι για τους θεατές

Μια νεαρή influencer (Αναστασία Τσιλιμπίου), έναν ορθοπαιδικό με προσωπικές δυσκολίες και μάλλον λάθος επιλογές (Ηλίας Βαλάσης), μια καταθληπτική ξεναγό που δεν μπορεί να γελάσει (Δήμητρα Ματσούκα) και έναν γόνο πλουσίας οικογενείας που έχει δεχτεί κακοποιήση (Δημήτρης Σαμόλης).

Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας.

Οι παραστάσεις Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 21:00 Κυριακή: 20:00

Γέλιο μέχρι τέλους

Το έργο έχει γρήγορο ρυθμό, χωρίς να φλυαρεί (αν εξαιρέσει κάποιος την τελευταία σκηνή που επιδιώκει να εγείρει συναίσθημα) με τους ηθοποιούς να λειτουργούν απόλυτα συντονισμένα μεταξύ τους. Στεκόμαστε στις ερμηνείες του Ηλία Βαλάση σε έναν καθαρόαιμο κωμικό ρόλο εν αντιθέσει με τους brutal που τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον Δημήτρη Σαμόλη στην απόλυτα κωμική πλευρά του, οι οποίοι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα καταφέρνουν να κάνουν το κοινό να τους διακόπτει από τα συνεχή γέλια και χειροκροτήματα.

Εν κατακλείδι το μήνυμα του έργου που επικεντρώνεται στο «να μάθεις να γελάς με αυτό που σε βασανίζει, σε οδηγεί στη λύση και στην κάθαρση» επιτυγχάνεται. Ο Θοδωρής Αθερίδης δεν ξεφεύγει από αυτό που γνωρίζει καλά να κάνει, την κωμωδία, λειτουργεί με αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερη αμεσότητα με το κοινό και καταφέρνει να αποκτά την αποδοχή νεαρών θεατών που έχουν ως προτεραιότητα στη διασκέδαση τους κυρίως το stand up.

O Θοδωρής Αθερίδης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 20:00

Τιμές εισιτηρίων

Καθημερινές:  VIP:25,00€, Α’ ΖΩΝΗ:20,00€, Β’+Γ’ ΖΩΝΗ:18,00€

Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ (χωρίς κινητικά προβλήματα) :16,00€

Σάββατο : VIP:25,00€, Α’ ΖΩΝΗ:22,00€, Β’+Γ’ ΖΩΝΗ:20,00€

Παιδικό: 16.00€

Κυριακή: VIP:25,00€,  Α΄ΖΩΝΗ:22,00€, Β΄+Γ’ ΖΩΝΗ:20,00€

Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ (χωρίς κινητικά προβλήματα) :18,00€

Ομαδικές Κρατήσεις : Κώστας Μπάλτας  2111026277 & 6972-217952

Εισιτήρια:  more.com by viva,  στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211.1000.365 και στο ταμείο του Θεάτρου Αλίκη

Επικοινωνία : Ελίνα Λαζαρίδου : 6972-217615

Τμήμα Επικοινωνίας: Ειρήνη Τσίκα : 2111026227

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024