Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάρμπαρα Στρέιζαντ: Η αλήθεια πίσω από την κουίντα και τη λάμψη

Μπάρμπαρα Στρέιζαντ: Η αλήθεια πίσω από την κουίντα και τη λάμψη

«Υποθέτω ότι όταν γίνεσαι διάσημος, με κάποιον τρόπο γίνεσαι δημόσια περιουσία»

Φτάνει ένα βιβλίο 992 σελίδων για να χωρέσει τη ζωή και την καριέρα μιας 81χρονης ντίβας; Τι αποκαλύπτει για το πώς βίωσε τον εαυτόν της, τον κόσμο και την επιτυχία η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ;

Στις 7 Νοεμβρίου 2023, κυκλοφορεί το νέο βιβλίο με τα απομνημονεύματά της, με τίτλο «My Name Is Barbra». Εκεί μοιράζεται με το αναγνωστικό της κοινό λεπτομέρειες και μυστικά από τη «μυθική» πορεία της.

Η ζωή μιας ντίβας, όπως τη θυμάται η ίδια

Η προσωπική της αφήγηση

Μια μεγάλη σταρ του Μπροντγουέι, ηθοποιός, τραγουδίστρια, σκηνοθέτης, με πολιτική δράση, σύζυγος και μητέρα και τώρα πλέον σε έναν νέο ρόλο αυτόν της συγγραφέως που επιχειρεί να βάλει στο χαρτί ολόκληρη τη ζωή και την καλλιτεχνικής της καριέρα.

Κάνει μια βαθιά βουτιά στο παρελθόν, από τα παιδικά της χρόνια στο Μπρούκλιν, τότε που προσπαθούσε να ευχαριστεί τη μητέρα της, μέχρι την τεράστια επιτυχία της στη σκηνή του Μπροντγουέι, τις διακρίσεις, τα βραβεία της, τις αξέχαστες ταινίες της που άφησαν εποχή.

«Ένα αστέρι γεννιέται», «Τα καλύτερά μας χρόνια», «Ένα αστείο κορίτσι», τα φιλμ με τα οποία έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στο σελιλόιντ.

«Τις μισές φορές δεν αναγνωρίζω το πρόσωπο του οποίου κάνουν το πορτρέτο»

Η σκηνή έχει υπάρξει για κείνη -τουλάχιστον στα μάτια του κοινού- το φυσικό της περιβάλλον

Τα πολύκροτα ειδύλλια

Επίσης, μια πολυτάραχη προσωπική ζωή, με ηχηρά και πολύκροτα ειδύλλια, φλερτ με σταρ όπως ο Μάρλον Μπράντο, ένας γάμος με τον Έλιοτ Γκάουλντ που άφησε έναν καρπό, τον γιο της, Τζέισον που είναι πλέον 56 ετών, η γνωριμία της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, αλλά ακόμη και ονόματα όπως ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός του Καναδά, Πιερ Τριντώ.

Όλες αυτές οι στάσεις μέχρι να συναντήσει τον άνθρωπο-σταθμό στη ζωή της, τον Τζέιμς Μπρόλιν, με τον οποίο και είναι παντρεμένη τα τελευταία 25 χρόνια.

Τώρα αφηγείται εκείνη τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα, «λέει» τη ζωή της με τους δικούς τους της όρους και κανόνες.

Η πρωταγωνίστρια… μύτη

Μιλάει στον πρόλογο του βιβλίου της για το πιο επίμαχο σημείο της εμφάνισής της, τη μύτη της, για τα αιχμηρά -και δίχως ενσυναίσθηση- σχόλια που έγινε αποδέκτης γι’ αυτό που έγινε τελικά το σήμα-κατατεθέν της. Αλλά πόσο εύκολο ήταν;

«Ποτέ δεν το συνήθισα και προσπαθώ να αποφεύγω να διαβάζω οτιδήποτε για μένα»

«Ένα αστέρι γεννιέται» συνεχώς στην καλλιτεχνική της δημιουργία

Καθόλου. Δεν διστάζει να το παραδεχτεί πλέον δημοσίως. Μπορεί πια να εξομολογηθεί πόσο την επηρέασε, πόσο την πλήγωσε αυτό το θέμα και επανέρχεται κι άλλες φορές στο ζήτημα της εξωτερικής εμφάνισης και των σχολίων που λάμβανε άκριτα.

«Υποθέτω ότι όταν γίνεσαι διάσημος, με κάποιον τρόπο γίνεσαι δημόσια περιουσία. Είσαι ένα αντικείμενο προς εξέταση, φωτογράφηση, ανάλυση… και τις μισές φορές δεν αναγνωρίζω το πρόσωπο του οποίου κάνουν το πορτρέτο. Ποτέ δεν το συνήθισα και προσπαθώ να αποφεύγω να διαβάζω οτιδήποτε για μένα», γράφει στον πρόλογό της που προδημοσίευσε το περιοδικό «PEOPLE».

Επίσης αποκαλύπτει, σύμφωνα με την ίδια προδημοσίευση υλικού από το βιβλίο της, πόσο φίλη υπήρξε με την Τζούντι Γκάρλαντ και πόσο τραγική ήταν η απώλειά της. Μοιράζεται το πώς ένιωσε, όταν έμαθε ότι θα γινόταν μητέρα. Περιγράφει τη συνάντηση με τον Μάρλον Μπράντο και τη σοκαριστική του προσέγγιση, το πώς του απάντησε εκείνη στο απροκάλυπτο και βίαιο φλερτ του.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024