Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στο Ισραήλ: Δραματική μαρτυρία από επιζήσασα του φεστιβάλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δραματική μαρτυρία από επιζήσασα του φεστιβάλ

Η 27χρονη επιζήσασα αναγκάστηκε να παριστάνει την νεκρή επί δύο ώρες περικυκλωμένη από πολλά πτώματα

Τρόμο προκαλεί η μαρτυρία μίας επιζήσασας από τη επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ Supernova. Η Noam Mazal Ben αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να κρυφτεί κάτω από το πτώμα του φίλου της στο πίσω μέρος ενός κάδου προκειμένου να μην την σκοτώσουν οι μαχητές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, το ισραηλινό μοντέλο, Noam Mazal Ben-David, 27 ετών, περιγράφει πως αν και τραυματισμένη, παρίστανε τη νεκρή για δύο ώρες περιτριγυρισμένη από ένα σωρό πτώματα αφού ο σύντροφός της David Neman και δεκάδες άλλοι πυροβολήθηκαν από μαχητές της Χαμάς μπροστά στα μάτια της.

«Μία βόμβα εξερράγη και άρχισαν να πυροβολούν συνεχώς»

Η Νόαμ και ο φίλος της ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων που τους κυνηγούσαν οι μαχητές της Χαμάς στο φεστιβάλ την ώρα που οι πύραυλοι έπεφταν βροχή από τον ουρανό.  Περιγράφοντας τη στιγμή που η ασφάλεια της είπε να τρέξει να σωθεί, καθώς οι τρομοκράτες έριχναν σφαίρες σε όλο το φεστιβάλ, είπε στην Express: «Μας περικύκλωσαν και συνέχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα.»

Στην συνέχεια, το Ισραηλινό μοντέλο αναφέρει «Καθώς οι ένοπλοι της Χαμάς πλησίαζαν, ο Ντέιβιντ με πήρε και με πέταξε στο πίσω μέρος του κοντέινερ λέγοντάς μου να πάω όσο πιο βαθιά μπορούσα και να κρυφτώ. Ένας από αυτούς πήδηξε μέσα και φώναξε “Αλλάχ Άκμπαρ” και μια βόμβα εξερράγη και άρχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα.»

Η Χαμάς την πυροβόλησε στο πόδι και στο ισχίο

«Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου»

Ο Ντέιβιντ πυροβολήθηκε στο στήθος και εκείνη στο πόδι και στο ισχίο. Ανέφερε δε ότι κρύφτηκε κάτω από το πτώμα του συντρόφου της, έκλεισε τα μάτια της και περίμενε ότι δεν θα τα άνοιγε ποτέ ξανά.

«Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου καθώς η Χαμάς έσφαζε τους πάντες», είπε. Οι ένοπλοι μάλλον υπέθεσαν ότι ήταν νεκρή, καθώς βρισκόταν ανάμεσα στα πτώματα.

Μετά από όλα αυτά τηλεφώνησε στην οικογένειά της. Τους είπε ότι ο Ντέιβιντ σκοτώθηκε. Αργότερα, την βρήκαν οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και της παρείχαν βοήθεια. Από τους 16 ανθρώπους που κρύφτηκαν στο κοντέινερ, μόνο τέσσερις έζησαν. Ανάμεσά τους κι αυτή.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024