Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκαριστικό έγκλημα: 27χρονη έπνιξε τα δύο μωρά της γιατί έκλαιγαν

Σοκαριστικό έγκλημα: 27χρονη έπνιξε τα δύο μωρά της γιατί έκλαιγαν

Η Μορτολότι φέρεται να σκότωσε την 4 μηνών κόρη της και τον 2 μηνών γιο της σε διάστημα ενός έτους

Μια 27χρονη μητέρα στο Μπέγκαμο της Ιταλίας συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία της διπλής δολοφονίας των δύο παιδιών της, ένα κοριτσάκι 4 μηνών και ένα αγοράκι 2 μηνών, μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Ως «ευφυή, με μεγάλη ικανότητα στη γλώσσα, στον εξορθολογισμό και στην ψυχρότητα», περιέγραψαν οι ερευνητές την 27χρονη, Μόνια Μορτολότι, η οποία «δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την απογοήτευση από το παρατεταμένο κλάμα των παιδιών» και τα έπνιξε πιέζοντας στο πρόσωπό τους ένα μαξιλάρι.

Η 27χρονη δεν διαπιστώθηκε να πάσχει από ψυχική διαταραχή, επομένως θεωρείται ότι ενήργησε με πλήρη ικανότητα κατανόησης και βούλησης

Σύμφωνα με τις έρευνες, η Μορτολότι φέρεται να σκότωσε την κόρη της στις 15 Νοεμβρίου 2021 και τον γιο της στις 25 Οκτωβρίου 2022, όταν ξεκίνησαν και οι έρευνες με εντολή της Εισαγγελίας του Μπέγκαμο.

Η τρυφερή ηλικία του παιδιού και οι ομοιότητες με τον προηγούμενο πρόωρο θάνατο της 4μηνης κόρης της Μορτολότι είχαν προκαλέσει έντονες υποψίες, αναφέρει δημοσίευμα της Il Messaggero, και διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας.

πηγή φωτογραφία ilmessaggero

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι ο θάνατος του παιδιού είχε προκληθεί από οξεία μηχανική ασφυξία με συμπίεση του θώρακα που, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν αποτέλεσμα εκούσιας ενέργειας.

Και στις δύο περιπτώσεις, μόνο η μητέρα ήταν παρούσα στο σπίτι, η οποία είχε αναφέρει ότι είχε δώσει στο παιδί γάλα και το είχε αφήσει να το χωνέψει στην αγκαλιά της μέχρι να αποκοιμηθεί. Μέχρι η ίδια να κάνει ντους, όπως δήλωσε, το μωρό είχε γίνει κυανωτικό και δεν ανέπνεε πλέον.

Σε σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου είχε αποδοθεί ο πρώτος θάνατος

Ο γιατρός που ήρθε να διαπιστώσει τον θάνατο τον απέδωσε στο σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS) καθώς θεώρησε ότι η πρόωρη γέννηση του επτά μηνών κοριτσιού είχε πιθανότατα οδηγήσει σε έλλειμμα κατάποσης.

Από την έρευνα, όμως, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της Μορτολότι, κυρίως επειδή πολλές από τις καταθέσεις της κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν συμφωνούσαν με αυτά που είχε δηλώσει αρχικώς στους αστυνομικούς.

Το κοριτσάκι, αν και γεννήθηκε πρόωρα και ελαφρώς λιποβαρές, κατά την έξοδό του από το μαιευτήριο και κατά τις επακόλουθες παιδιατρικές εξετάσεις ήταν ένα ουσιαστικά υγιές παιδί, όπως και ο αδελφός της.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η εξέταση του ιατρικού ιστορικού της δεν αποκάλυψε κάποια ψυχική διαταραχή, επομένως θεωρείται ότι ενήργησε με πλήρη ικανότητα κατανόησης και βούλησης.

Μετά τη σύλληψή της, η νεαρή γυναίκα προφυλακίστηκε αφού κρίθηκε ικανή να διαπράξει κι άλλο έγκλημα.

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024