Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ-Χαμάς: Αναβλήθηκε το ταξίδι του Αμπάς στη Ρωσία

Ισραήλ-Χαμάς: Αναβλήθηκε το ταξίδι του Αμπάς στη Ρωσία

«Δύσκολη η παρούσα κατάσταση και ο πρόεδρος Αμπάς δεν μπορεί να φύγει από την περιοχή» δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος επρόκειτο να επισκεφθεί τη Ρωσία στις 15 Νοεμβρίου, αναγκάστηκε να «αναβάλει» το ταξίδι αυτό, ανέφερε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Κατόπιν αιτήματος των παλαιστινιακών αρχών, η επίσκεψη αναβάλλεται», ανέφερε ο Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάς αναμενόταν στις 15 Νοεμβρίου.

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι ρωσικές αρχές αναφέρθηκαν πολλές φορές στην επικείμενη επίσκεψη του Αμπάς, χωρίς όμως να διευκρινίσουν την ακριβή ημερομηνία.

Οι επαφές θα συνεχιστούν μέσω τηλεφώνου

Σύμφωνα με τον Μπογκντάνοφ, οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εξήγησαν ότι «η παρούσα κατάσταση είναι δύσκολη και ο πρόεδρος Αμπάς δεν μπορεί να φύγει από την περιοχή». Σημείωσε όμως ότι οι επαφές θα συνεχιστούν «μέσω τηλεφώνου».

Παραδοσιακά, η Ρωσία διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Ισραήλ όσο και με την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως και με πολλές χώρες της περιοχής, όπως με τη Συρία, την Αίγυπτο και το Ιράν.

Αμπάς: Γενοκτονία στη Γάζα, να αποτρέψουμε μια νέα καταστροφή με κάθε μέσο

«Ο παλαιστινιακός λαός υπομένει πράξεις σφαγής και γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο Αμπάς.

«Πρέπει να αποτρέψουμε μια νέα καταστροφή με κάθε μέσο. Θα ξαναχτίσουμε ό,τι έχει καταστρέψει η κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας. Η Γάζα θα παραμείνει αγκάθι στο λαιμό των επιτιθέμενων και η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσά μας» ανέφερε.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024