Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αμπάς: «Ειδεχθής σφαγή» ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

Αμπάς: «Ειδεχθής σφαγή» ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

Τέλος στις συνομιλίες βάζει ο Μαχμούντ Αμπάς μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα καθώς κρίνει ότι το Ισραήλ «παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές».

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Jacquelyn Martin) δήλωσε σήμερα ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Αλ Αχλί στη Γάζα ήταν «ειδεχθής σφαγή» που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και πρόσθεσε πως πλέον θεωρεί ότι οι συνομιλίες για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον τερματισμό του πολέμου είναι απαράδεκτες.

«Δεν θα αφήσουμε ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από εκεί»

«Το Ισραήλ παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές» και «δεν θα αφήσουμε ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από εκεί», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι υγειονομικές αρχές στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου κυβερνά η Χαμάς, ανέφεραν ότι το νοσοκομείο χτυπήθηκε από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Ο στρατός του Ισραήλ έκανε λόγο για πλήγμα κατά λάθος από τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ με ρουκέτες.

«Ψευδείς και ανυπόστατες»

Απαντώντας, ο Ισλαμικός Τζιχάντ χαρακτήρισε «ψευδείς και ανυπόστατες» τις κατηγορίες του Ισραήλ εναντίον του, τονίζοντας ότι «όπως συνηθίζει, ο σιωνιστής εχθρός προσπαθεί, κατασκευάζοντας ψέματα, ν’ απαλλαγεί από την ευθύνη του για τη βάρβαρη σφαγή που διέπραξε με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου».

Επίσης, ο ισραηλινός ισχυρισμός διατυπώνεται σε νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά προκαλεί εντύπωση το ότι έχει αφαιρεθεί το βίντεο από την επίθεση, το οποίο έδωσαν αρχικά στη δημοσιότητα οι Ισραηλινοί.

Ετεροχρονισμένο

Γνωρίζοντες σημειώνουν ότι τέτοιας έκτασης και έντασης καταστροφή είναι αδύνατο να προκληθεί από ρουκέτα, ενώ ενδιαφέροντα στοιχεία έχουν προκύψει και ως προς το βίντεο που αρχικά δημοσίευσαν οι ισραηλινές αρχές, αφού οι ώρες που αναγράφονται σ’ αυτό δείχνουν πως είναι ετεροχρονισμένο

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024