Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γκράφιτι υπέρ της Παλαιστίνης στο αρχαιότερο πολιτιστικό ίδρυμα αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα

Γκράφιτι υπέρ της Παλαιστίνης στο αρχαιότερο πολιτιστικό ίδρυμα αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα

«Το να ξεσπάς εναντίον του Ισραήλ στοχοποιώντας ένα ίδρυμα για το Ολοκαύτωμα είναι μια ενέργεια που μπορεί να βγάζει νόημα μόνο για τους αντισημίτες», δήλωσε ο διευθυντής της βιβλιοθήκης.

Αλληλέγγυοι υπέρ της Παλαιστίνης έγραψαν με κόκκινη μπογιά «Γάζα» στη  βιβλιοθήκη «Wiener», οποία δημιουργήθηκε για την έρευνα του Ολοκαυτώματος στο Λονδίνο – εν μέσω μιας σειράς αντιδράσεων σε όλη την πρωτεύουσα.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης Ολοκαυτώματος της Βιέννης βρήκε το γκράφιτι πρόσφατα σε μια πινακίδα που προβάλλει την έκθεση και το αναγνωστήριο της.

Μια ομάδα Εβραίων συγκεντρώθηκε στο σταθμό για να προσευχηθεί για το λαό της Γάζας

Η βιβλιοθήκη είναι το παλαιότερο ίδρυμα στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στη μελέτη του Ολοκαυτώματος, αφού ιδρύθηκε το 1933 για να ενημερώνει σχετικά με τις ναζιστικές διώξεις.

Διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης

Η διαμαρτυρία έγινε την ώρα που ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης συγκεντρώθηκαν και διαδήλωναν στο κεντρικό Λονδίνο σε ώρα αιχμής στο St Pancras, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών και μια βρετανική εταιρεία όπλων «λούστηκαν» με κόκκινη μπογιά.

Μια ομάδα Εβραίων συγκεντρώθηκε στο σταθμό για να προσευχηθεί για το λαό της Γάζας, πριν τραβήξουν ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται να δείχνουν αξιωματικούς της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών να προσπαθούν να τους διαλύσουν και να τους πάρουν τα κείμενα των ομιλιών τους.

«Το να χρησιμοποιείς την αμάθεια ως όπλο εναντίον ενός ιδρύματος μάθησης είναι ανόητο και λάθος. Το να ξεσπάς εναντίον του Ισραήλ στοχοποιώντας ένα ίδρυμα για το Ολοκαύτωμα είναι μια ενέργεια που μπορεί να βγάζει νόημα μόνο για τους αντισημίτες και τους υποκινητές του», δήλωσε ο διευθυντής της βιβλιοθήκης, Toby Simpson.

Δείτε βίντεο από την «επίθεση» σε εταιρία όπλων στο Λονδίνο από αλληλέγγυους υπέρ της Παλαιστίνης

*Με πληροφορίες από TOI | DailyMail |Φωτογραφίες: Wiener Holocaust Library

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024