Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την ανάδειξη των μνημείων πολιτισμού ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης

Την ανάδειξη των μνημείων πολιτισμού ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται σε περιοδεία στον νομό Κορινθίας.

Την δυνατότητα για έναν ζωντανό χώρο μελέτης, συμμετοχής, αλλά και συμβολής στην τοπική τουριστική ανάπτυξη, διέκρινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας και στο μουσείο του, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κόρινθο.

«Δεν βλέπουμε στη χώρα μας κοινή λογική»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε εκτενώς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με κυριότερη αυτή της αναστήλωσης των μνημείων, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν υλοποιείται.

«Na δημιουργηθεί μια τοπική ανάπτυξη»

Θίγοντας το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επεσήμανε ότι «εδώ έπρεπε να είχαμε φοιτητές από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, να είχαμε νέα παιδιά να βλέπουν τη διαδικασία, να γινόταν ένα κέντρο ανάπτυξης, συνδυασμός εκπαίδευσης, αρχαιολογικής μελέτης και τουρισμού».

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πράττουμε τα δέοντα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το μνημείο πολιτισμού, ώστε να δημιουργηθεί και μια τοπική ανάπτυξη γύρω από αυτό. Είναι κοινή λογική την οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε στη χώρα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά το τέλος της επίσκεψής του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας

Η περιοδεία συνεχίζεται. Αυτήν την ώρα επισκέπτεται οινοποιεία της περιοχής και αργότερα θα συναντηθεί στο Δημαρχείο της Νεμέας με εκπροσώπους Αγροτικού Συλλόγου, Συνεταιρισμού, Συνδέσμου Οινοποιών, ΟΠΕΚΕΠΕ κ.ά.

Στις 15:00 ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί το Mare West (Mall – 5o χλμ. Κορίνθου – Πατρών), όπου και θα έχει συζήτηση με τους πολίτες. Επίσης, θα κάνει επίσκεψη και σε χώρο που στο παρελθόν σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα, με πέντε θύματα.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024