Ξεκίνησαν οι εργασίες για το αλιευτικό καταφύγιο Καλαμαριάς
Εκεί θα χτυπάει η καρδιά της αλιείας στην Καλαμαριά.
Το αλιευτικό καταφύφιο Καλαμαριάς αρχίζει και δημιουργείται μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών. Μάλιστα στο σημείο που θα δημιουργηθεί τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ Ιουστίνο.
«Ένα έργο που χωροθετήθηκε πριν 40 χρόνια, γίνεται πράξη. Σε 1,5 χρόνο από τώρα οι ψαράδες θα έχουν το σπίτι τους και θα δώσει ένα πιο παραδοσιακό χαρακτήρα στην παραλία, με την θαλάσσια ζώνη ναι γίνεται πιο όμορφη και λειτουργική», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλης, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, καθώς είναι ένα έργο το οποίο χαρακτήρισε ως «παιδί του».
«Ένα όνειρο 40 χρόνων γίνεται πραγματικότητα χάρη στην καλή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Καλαμαριάς και τα συναρμόδια υπουργεία. στον Θερμαϊκό κόλπο, ο στόλος των ψαράδων είναι μεγάλος και αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν να πάνε πουθενά, τώρα θα έχουν τη φωλιά τους, το σπίτι τους», τόνισε η κα Πατουλίδου.
Την ώρα της υπογραφής οι ψαράδες που βρισκόταν στο σημείο με τα καΐκια τους, άναψαν πυρσούς δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη γιορτινή διάθεση που υπήρχε για το έργο που περίμεναν εδώ και σαράντα χρόνια!
Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 6,6εκ. Ευρώ.
Τι είναι το αλιευτικό καταφύγιο

Πρόκειται για μια σύνθετη μορφή εγκατάστασης που περιλαμβάνει τον λιμένα ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών αλιευτικών σκαφών είτε επαγγελματικών είτε και ερασιτεχνικών. Παράλληλα έχει χώρους επιδιόρθωσης σκαφών, γραφεία, εμπορικούς αλλά και αποθηκευτικούς χώρους. Θεωρείται ένας ολοκληρωμένος χώρος για τους αλιείς.
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
- Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442