Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως ενημερώνει σχετικά, προχωρά τις διαδικασίες δημοπράτησης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη η ένταξη της Πράξης: «Μικρά Λιμενικά Έργα Αγ. Γεωργίου Λιχάδας Εύβοιας (Επέκταση Προσήνεμου Μώλου του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγ. Γεωργίου Λιχάδας)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.276.000 ευρώ. Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η συναρμογή με το ήδη συμβασιοποιημένο από το 2019 έργο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το αρχικό έργο θα υλοποιηθεί ομαλά πλέον και -με βάση τη μελέτη που εκπόνησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- θα συμπληρωθεί με σειρά αναγκαίων έργων, όπως:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αλιευτικό καταφύγιο κατασκευάζεται στη Ναύπακτο
  • Η εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου, για την αποκατάσταση της παλαιωμένης υποδομής.
  • Η κατασκευή νέου τμήματος προσήνεμου μώλου, κατ’ επέκταση του υφιστάμενου μήκους 109 μ. και πλάτους 5 μ., διπλού λιθεπενδεδυμένου μετώπου.
  • Εκσκαφές του θαλάσσιου πυθμένα, για τη διαμόρφωση επιπέδων θεμελίωσης.
  • Κατασκευή ανωδομής στον μώλο, επίστρωσης δαπέδου και εξοπλισμός κρηπιδωμάτων με δέστρες, προσκρουστήρες κλπ.
  • Εγκατάσταση συστημάτων πυρόσβεσης και κιβωτίων ηλεκτρικών και υδραυλικών παροχών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως ενημερώνει σχετικά, προχωρά τις διαδικασίες δημοπράτησης. Έχει ήδη δρομολογηθεί η έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr