Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το αλιευτικό καταφύγιο Καλαμαριάς

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το αλιευτικό καταφύγιο Καλαμαριάς

Εκεί θα χτυπάει η καρδιά της αλιείας στην Καλαμαριά.

Το αλιευτικό καταφύφιο Καλαμαριάς αρχίζει και δημιουργείται μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών. Μάλιστα στο σημείο που θα δημιουργηθεί τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ Ιουστίνο.

«Ένα έργο που χωροθετήθηκε πριν 40 χρόνια, γίνεται πράξη.  Σε 1,5 χρόνο από τώρα οι ψαράδες θα έχουν το σπίτι τους και θα δώσει ένα πιο παραδοσιακό χαρακτήρα στην παραλία, με την θαλάσσια ζώνη ναι γίνεται πιο όμορφη και λειτουργική», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλης, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, καθώς είναι ένα έργο το οποίο χαρακτήρισε ως «παιδί του».

«Ένα όνειρο 40 χρόνων γίνεται πραγματικότητα χάρη στην καλή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Καλαμαριάς και τα συναρμόδια υπουργεία. στον Θερμαϊκό κόλπο, ο στόλος των ψαράδων είναι μεγάλος και αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν να πάνε πουθενά, τώρα θα έχουν τη φωλιά τους, το σπίτι τους», τόνισε η κα Πατουλίδου.

Την ώρα της υπογραφής οι ψαράδες που βρισκόταν στο σημείο   με τα καΐκια τους, άναψαν πυρσούς δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη γιορτινή διάθεση που υπήρχε για το έργο που περίμεναν εδώ και σαράντα χρόνια!

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 6,6εκ. Ευρώ.

Τι είναι το αλιευτικό καταφύγιο

Πρόκειται για μια σύνθετη μορφή εγκατάστασης που περιλαμβάνει τον λιμένα ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών αλιευτικών σκαφών είτε επαγγελματικών είτε και ερασιτεχνικών. Παράλληλα έχει χώρους επιδιόρθωσης σκαφών, γραφεία, εμπορικούς αλλά και αποθηκευτικούς χώρους. Θεωρείται ένας ολοκληρωμένος χώρος για τους αλιείς.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024