Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα» την Κυριακή με «Το Βήμα»

Το νέο περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα» την Κυριακή με «Το Βήμα»

«Ελληνική Κουζίνα», Γεύσεις με ψυχή, σερβίρεται με «Το Βήμα της Κυριακής».

Το νέο περιοδικό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» που μαγειρεύει, ονειρεύεται και τρώει ελληνικά, από αυτή την Κυριακή και κάθε μήνα με «Το Βήμα της Κυριακής».

Tο ελληνικό φαγητό είναι χαρά, μοίρασμα και τσούγκρισμα ποτηριών. Εχει ρίζες στην παράδοση αλλά και διάθεση για πειραματισμό, εξωστρέφεια και καινοτομία. Σέβεται τις αρχές της βιωσιμότητας και φροντίζει ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο. Είναι απλό, διαχρονικό και αληθινά νόστιμο. Αυτό είναι η «Ελληνική Κουζίνα», το νέο περιοδικό που θα κυκλοφορεί από αυτή την Κυριακή και κάθε μήνα μαζί με «Το Βήμα της Κυριακής».

Για ν’ ανακαλύψουμε μια «Αγνωστη Ελλάδα» μέσα από γαστρονομικά ταξίδια και για να θυμηθούμε ξεχασμένες συνταγές και την ιστορία τους. Για να γνωρίσουμε μικρούς έλληνες παραγωγούς και επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων που με αγάπη και μεράκι αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα. Για να στρώσουμε τα πιο όμορφα τραπέζια και να γνωρίσουμε σπουδαίους μάγειρες, που μας δίνουν τις αγαπημένες τους συνταγές.

Για ν’ αποφύγουμε πρακτικές που θα κοστίσουν στην τσέπη μας αλλά και στη βιωσιμότητα του πλανήτη μέσα από την υιοθέτηση νέων συνηθειών, που υποστηρίζουν την αξιοποίηση των υλικών «από το κοτσάνι μέχρι τη φλούδα» και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά τη μεταφορά και αποθήκευσή τους, σύμφωνα με την αρχή της θεωρίας «από το χωράφι στο πιάτο». Είναι πλέον «κοινό μυστικό» ότι μόνο μέσω μιας βιώσιμης γαστρονομίας θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας!

H «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» αποθεώνει την Ελλάδα της γεύσης και της αυθεντικότητας!

Στο πρώτο τεύχος:

Oι σημαντικότεροι πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας στη χώρα μας και στο εξωτερικό μιλούν για το τι σημαίνει για αυτούς ελληνική κουζίνα και μοιράζονται μαζί μας τις αγαπημένες τους συνταγές.

  • Ταξιδεύουμε στην Αγρια Μάνη για ν’ ανακαλύψουμε μια τοπική κουζίνα που συγκινεί και μεγαλουργεί και στην Πάρο της γεύσης μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τις φίλες της.
  • Ανακαλύπτουμε και σας παρουσιάζουμε παραδοσιακές συνταγές από το Ζαγόρι, την Ηλεία, την Καστoριά, την Κρήτη, τη Ροδόπη και τη Σκόπελο.
  • Ξεχωρίζουμε τις καλύτερες παλαιωμένες γραβιέρες από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα
  • Επιλέγουμε τα 10 καλύτερα γαλακτομπούρεκα της Αθήνας και τα πιο αντιπροσωπευτικά παλαιωμένα τσίπουρα της χώρας.

Καρδιά του τεύχους αποτελεί το συνταγολόγιο. Επιλεγμένες συνταγές, δουλεμένες μία προς μία, που υμνούν την κλασική αλλά και τη σύγχρονη δημιουργική κουζίνα, αλλά και με υψηλή φωτογραφική αισθητική. Συνταγολόγιο για όλο το μήνα με τα βασικά: σαλάτες, ορεκτικά, σούπες, ζυμαρικά, κρέας, ψάρι, γλυκά αλλά και γευστικές προτάσεις για ανακύκλωση υλικών.

H «Eλληνική Κουζίνα» απογειώνει την αξία της ελληνικής κουζίνας, περιλαμβάνοντας επίσης μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που ξεχωρίζουν – όπως αφιερώματα σε παραγωγούς και φάρμες, στον ελληνικό καφέ και σε ελληνικά κοκτέιλ και στήλες για βιωσιμότητα και εξοικονόμηση ενέργειας.

«Ελληνική Κουζίνα», Γεύσεις με ψυχή

Σερβίρεται με «Το Βήμα της Κυριακής»

Και

ΒHMAgazino

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024