Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλετε να νοικιάσετε το σπίτι σας; - Δείτε τι ψάχνουν οι μισθωτές

Θέλετε να νοικιάσετε το σπίτι σας; – Δείτε τι ψάχνουν οι μισθωτές

Το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου προς ενοικίαση, σύμφωνα με έρευνα της REMAX

Σε… Γολγοθά εξελίσσεται η ενοικίαση ακινήτου. Το έλλειμμα προσφοράς σε σχέση με τη ζήτηση που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, είναι ο βασικός «υπαίτιος» για φαινόμενα υπερβολικών απαιτήσεων από μερίδα ιδιοκτητών.

Μεσίτες αναφέρουν ότι οι ενοικιαστές αναζητούν στα διαμερίσματα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τους επιτρέψουν να εξοικονομήσουν πόρους. Όπως για παράδειγμα, αυτονομία θέρμανσης σύγχρονα κλιματιστικά, κουφώματα αλουμινίου, υψηλό όροφο που εξασφαλίζει ασφάλεια, ασανσέρ και κοντινή απόσταση με το μετρό σε μία συγκυρία που η τιμή των καυσίμων έχει εκτοξευθεί.

Σε κάθε περίπτωση οι τιμές των ενοικίων διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου

Από τα στοιχεία της έρευνας της RE/MAX Ελλάς, προκύπτει πως οι περισσότεροι ενοικιαστές επέλεξαν κατοικίες ηλικίας 16 έως 20 ετών, ενώ στην περιφέρεια το ενδιαφέρον στρέφεται σε ακίνητα μικρότερης επιφάνειας.

Σε κάθε περίπτωση οι τιμές των ενοικίων διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου, με σημαντικότερους παράγοντες το αν μία κατοικία είναι ανακαινισμένη ή όχι, αν διαθέτει ασανσέρ, θέρμανση φυσικού αερίου, πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς κτλ.

Το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου

Τα χαρακτηριστικά εκείνα που κυριαρχούν στις προτιμήσεις των υποψήφιων ενοικιαστών και προσδίδουν αξία σε ένα ακίνητο προς ενοικίαση σχετίζονται αφενός με την οικονομία και τη συντήρησή του και αφετέρου με παροχές που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αττική: Όσον αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ακινήτων που καθορίζουν τις επιλογές των ενοικιαστών και κατά συνέπεια τις τιμές στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, το βασικότερο είναι το ακίνητο να είναι ανακαινισμένο και να υπάρχει ασανσέρ στην περίπτωση των πολυκατοικιών.

Επίσης 88 στους 100 ενοικιαστές επέλεξαν κατοικία που διαθέτει θέρμανση φυσικού αερίου, τουλάχιστον μια θέση parking και γειτνιάζει με σταθμούς ή στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Θεσσαλονίκη: Στην πρώτη θέση βρίσκονται η ύπαρξη θέρμανσης με φυσικό αέριο και ασανσέρ όταν πρόκειται για διαμερίσματα.

Επίσης σχεδόν 9 στους 10 (ποσοστό 89% επί του συνόλου) επιλέγουν ανακαινισμένα ακίνητα και περίπου 7 στους 10 (ποσοστό 67%) να εξυπηρετείται η μετακίνηση τους από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Περιφέρεια: Σε ποσοστό 89% οι ενοικιαστές επιλέγουν διαμερίσματα σε οικοδομή με ασανσέρ και κατά 84% ανακαινισμένες κατοικίες.

Το 63% έχει προτίμηση στα επιπλωμένα ακίνητα, γεγονός που δικαιολογείται από το μέγεθος του ακινήτου που συνήθως αφορά φοιτητικές κατοικίες.

Οι παραπάνω προδιαγραφές, τείνουν να γίνουν δυσεύρετες, δεδομένου ότι λόγω κρίσης λιγοστοί ήταν οι ιδιοκτήτες που προχώρησαν στην ανακαίνιση των ακινήτων τους, ο ανταγωνισμός για την εξασφάλιση στέγης γίνεται έντονος.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με την περσινή χρονιά, η ζήτηση για ενοικίαση αυξήθηκε αρκετά σχεδόν σε όλες τις πόλεις, ενώ σε ελάχιστες παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Πηγή: OT

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024