Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλία: Νέες εντάξεις στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού

Θεσσαλία: Νέες εντάξεις στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού

Το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για το 2023 που θα υλοποιηθεί στη Θεσσαλία ανέρχεται σε 835.332,54 ευρώ

Εξήντα δύο δικαιούχοι από τη Θεσσαλία με 34 αρδευτικά και 28 κτηνοτροφικά εντάσσονται στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για το έτος 2023, συνολικού ποσού 835.332,54 ευρώ εκ των οποίων τα 213.010,75 ευρώ είναι από δημόσιες επενδύσεις, σύμφωνα με απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.

Ειδικότερα, 58 είναι νέοι δικαιούχοι του Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για το έτος 2023 και 4 είναι δικαιούχοι παλαιοτέρων προγραμμάτων, όπου εντάσσονται λόγω αναμόρφωσης του κοστολογίου τους. Η Επιτροπή ενημερώθηκε από την εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ ότι έχουν υλοποιηθεί όλα τα έργα των προηγούμενων ετών έως και το 2021 και σε ότι αφορά στα έργα των προγραμμάτων βασικού και συμπληρωματικού 2022, εκ των 85 έργων για τα οποία καταβλήθηκε συμμετοχή έχουν κατασκευαστεί τα 67 έργα.

Να σημειωθεί ότι μέσω του προγράμματος επιτυγχάνεται η ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων παραγωγικών εκμεταλλεύσεων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής με μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο.

Μέσω του προγράμματος επιτυγχάνεται η ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων παραγωγικών εκμεταλλεύσεων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής με μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο

Ενίσχυση υποδομών

«Ακόμη ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των ανθρώπων της παραγωγής προχωρά από την Περιφέρεια. Εντάσσουμε στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας 62 προτάσεις που κατατέθηκαν προς χρηματοδότηση», επισήμανε σχετικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και για το 2023 μέσω του προγράμματος «Αγροτικού Εξηλεκτρισμού» χρηματοδοτούμε την κατασκευή δικτύων για την ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής. Βοηθάμε τους ανθρώπους της υπαίθρου να μείνουν στην παραγωγική διαδικασία. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος επιτυγχάνεται η ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων παραγωγικών εκμεταλλεύσεων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής με μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο. Ουσιαστικά ενισχύονται οι υποδομές σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται πολλοί νέοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, ώστε υπό καλύτερες προϋποθέσεις να παραμείνουν στη γη που επέλεξαν να εργαστούν. Δίνουμε την ευκαιρία στους παραγωγούς να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα. Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους ωφελούμενους φορείς (επαγγελματία αγρότης, αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ) και τη ΔΕΗ», σημείωσε.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024