Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Black Friday 2023: Ώρα για νέο Smartphone!

Black Friday 2023: Ώρα για νέο Smartphone!

Smartphone κινητά σε… Black Friday τιμές! Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις το νέο σου κινητό τηλέφωνο.

Με τη φετινή Black Friday να βρίσκεται προ των πυλών, είναι η τέλεια στιγμή για να καθίσεις αναπαυτικά και να προετοιμαστείς κατάλληλα για την αγορά του νέου σου smartphone κινητού! Οι προσφορές αναμένονται να είναι… άκρως δελεαστικές και σίγουρα θα βρεις το μοντέλο που επιθυμείς στην τιμή που θέλεις!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Black Friday πέφτει φέτος στις 24 Νοεμβρίου 2023. Πρόκειται, όπως κάθε χρόνο, για την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Σημείωσε καλά την ημερομηνία διότι τότε αναμένεται να κορυφωθούν οι προσφορές Black Friday! Πιθανώς, τα Black Friday deals να έχουν ξεκινήσει ακόμη και δυο εβδομάδες νωρίτερα, όπως άλλωστε συνέβη και τα προηγούμενα έτη.

Έχε στο μυαλό σου ότι φέτος είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που διανύουμε δίχως τις άλλοτε καθιερωμένες ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου. Έτσι, αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε πληθώρα προϊόντων.

Ας γίνουμε πάλι πιο συγκεκριμένοι και ας μιλήσουμε κινητά σε Black Friday τιμές. Επειδή ακριβώς γνωρίζουμε ότι εάν ψάχνεις νέο smartphone και δεν έχεις καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο ενός brand είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα από τις εκατοντάδες επιλογές της αγοράς, σου ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα με χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να προσέξεις.

Μην διστάσεις λοιπόν να συγκρίνεις μοντέλα διαφόρων brands και να καταλήξεις σε αυτό που θα καλύπτει τις ανάγκες σου τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε εμφάνιση.

Κάμερα

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που οφείλεις να κοιτάξεις πριν αποκτήσεις το νέο σου smartphone είναι η κάμερα. Η ευκολία του να βγάζεις καλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας το smartphone σου είναι κάτι που θέλουν όλοι. Το επίπεδο των καμερών έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια για πληθώρα μοντέλων δημοφιλών και μη brand. Είσαι σε θέση να βρεις σε πολύ καλές τιμές smartphones με κάμερα αρκετών megapixel που να διαθέτουν AI λειτουργίες για αυτόματη βελτίωση των φωτογραφιών σου αλλά και πολλαπλούς φακούς για ακόμα μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών σου. Έχε στο μυαλό σου ότι τα περισσότερα megapixels δεν σημαίνουν αυτόματα και ποιοτικότερες φωτογραφίες. Παίζουν αρκετά περισσότερα στοιχεία ρόλο όπως ο μέγεθος αισθητήρα, το άνοιγμα του φακού κ.α.

Χωρητικότητα και διάρκεια ζωής μπαταρίας

Ποιος θέλει ένα smartphone που να πρέπει να το φορτίζει κάθε δύο ώρες; Η ερώτηση προφανώς και είναι ρητορική διότι κανένας δεν θα το ήθελε. Η μεγάλη χωρητικότητα και διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ζωτικής σημασίας για ένα σύγχρονο smartphone. Ψάξε για το μοντέλο εκείνο που καλύπτει τις καθημερινές σου ανάγκες και τον τρόπο ζωής σου. Βέβαια, κανέναν δεν χάλασε να υπάρχει διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή και ένα powerbank. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Ανάλυση εικόνας

Μια οθόνη υψηλής ανάλυσης σου προσφέρει ολοζώντανη εικόνα και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία σου. Από τη θέαση βίντεο στο youtube και σειρών σε δημοφιλείς streaming πλατφόρμες μέχρι το gaming και το απλό σκρολάρισμα στα social media, η ανάλυση εικόνας διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη συνολική σου εμπειρία με ένα smartphone κινητό.

Επεξεργαστής και πυρήνες

Η απόδοση του κινητού σου βασίζεται κυρίως στο πόσο ισχυρός είναι ο επεξεργαστής του. Επομένως μην τον αμελήσεις. Σύγκρινε μεταξύ των επεξεργαστών που «φορούν» διαφορετικά μοντέλα ανά brand, δες αντίστοιχα reviews και διάβασε τις σχετικές προδιαγραφές του εκάστοτε κατασκευαστή. Μην αμελήσεις και το clock speed ενός επεξεργαστή. Πρακτικά μιλάμε για την ταχύτητα με την οποία εκτελεί εντολές. Με απλά λόγια πες ότι έχουμε έναν επεξεργαστή με ταχύτητα 2.5GHz.Τι σημαίνει αυτό; Εάν κάθε GHz αποτελούν 1 δισεκατομμύριο κύκλοι εντολών το δευτερόλεπτο, τότε ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα εκτελεί 2,5 δις κύκλους.

Σχετικά με τους πυρήνες η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότεροι είναι τόσο και το καλύτερο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεις smartphone με λιγότερο αριθμών πυρήνων που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου. Όσοι περισσότεροι είναι οι πυρήνες, συνήθως τόσο πιο υψηλή θα είναι η τιμή.

Μνήμη RAM

Πρόκειται για την προσωρινή μνήμη αποθήκευσης δεδομένων και πίστεψέ μας, ψάχνεις για όσο μεγαλύτερη μπορείς. Όσο πιο μεγάλη η μνήμη τόσο καλύτερα το smartphone σου θα ανταποκρίνεται στην εκτέλεση των εντολών που του δίνεις. Η περισσότερη μνήμη σου επιτρέπει να τρέχεις παράλληλα πολλές εφαρμογές, χωρίς να «κολλάει» κάποια.

Πώς να προετοιμαστείς και τι να προσέξεις

Πριν μπούμε στην Black Friday περίοδο, ξεκίνα και βρες τα μοντέλα που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον είτε από άποψη εμφάνισης είτε από άποψη τεχνικών προδιαγραφών. Κατάληξε σε ορισμένα και ξεκίνα να τα συγκρίνεις. Διάβασε κριτικές και λάβε καλά υπόψη τις προσωπικές σου ανάγκες. Άλλες π.χ καθημερινές ανάγκες έχει ο reviewer που θα δεις στο hands on video και άλλες πιθανώς εσύ.

Εξίσου σημαντικό βήμα είναι να ορίσεις το budget σου. Προσδιόρισε τον προϋπολογισμό σου από την αρχή ώστε να μην ξεφύγεις. Το ξέρουμε ότι οι Black Friday προσφορές είναι αρκετά δελεαστικές, αλλά θα ήταν αρκετά καλό για την τσέπη σου να αποφύγεις αχρείαστες και υπερβολικές δαπάνες.

Καλές Black Friday αγορές!

Sports in

Equipe: «Στη λίστα της Μαρσέιγ ο Αλμέιδα»

Νέο δημοσίευμα συνδέει τον Ματίας Αλμέιδα με τη Μαρσέιγ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024