Τελευταιο σημα κινδυνου: Σε λιγες ωρες οι γεννητριες των νοσοκομειων σβηνουν
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, οι γεννήτριες των νοσοκομείων αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες ώρες. Τουλάχιστον 754 άνθρωποι σε άμεσο κίνδυνο, πέρα από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.
Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, απηύθυνε «τελική προειδοποίηση» στον παγκόσμια κοινότητα, δηλώνοντας πως οι κύριες γεννήτριες σε δύο βασικά νοσοκομεία της Γάζας απέχουν «ώρες» από το να κλείσουν εντελώς.
«Καλούμε όλους τους αδελφούς μας στα πετρελαιοπαραγωγά κράτη να παρέμβουν επειγόντως και να προμηθεύσουν το νοσοκομείο αλ-Σίφα και το νοσοκομείο της Ινδονησίας με καύσιμα που είναι απαραίτητα για να σώσουν τις ζωές των ασθενών και των τραυματιών», δήλωσε ο Αλ Κούντρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Το Ισραήλ έχει απαγορεύσει κάθε εισαγωγή καυσίμων στην Γάζα υπό την απειλή βομβαρδισμού των βυτιοφόρων
Το Ισραήλ έχει επιτρέψει σε πολύ λίγα φορτηγά με βοήθεια να εισέλθουν στη Γάζα μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο.
Το κάλεσμα του υπουργού Υγείας της Γάζας
Ο υπουργός κάλεσε «τις χώρες του κόσμου» να δράσουν και να σώσουν:
42 μωρά σε θερμοκοιτίδες.
62 ασθενείς σε τεχνητή αναπνοή.
650 ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια.
άλλους που είναι σοβαρά τραυματισμένοι.
Τα φορτηγά που έχουν περάσει από τον αποκλεισμό μετέφεραν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και ιατρικές προμήθειες στο βομβαρδισμένο έδαφος, τα τόσο απαραίτητα καύσιμα παραμένουν απαγορευμένα, καθώς το Ισραήλ δηλώνει πως θα χρησιμοποιηθούν από την Χαμάς σε επιθέσεις εναντίον του.
Με τις δηλώσεις του υπουργού να είναι πολύ συγκεκριμένες, δεν είναι σαφές αν μπορεί να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι αν περάσει βοήθεια το πρωί ή αν είναι καταδικασμένοι οτιδήποτε και να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη γιατις ζωές 754 ανθρώπων την δεδομένη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του Ισραήλ.
- Κολομβία: Και ο αριστερός υποψήφιος απέφυγε να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών
- Ουκρανία: Παιδί σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από ουκρανικό πλήγμα σε κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας
- Γάζα: Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε καφενείο
- Σουδάν: Δεκάδες νεκροί σε δύο επιθέσεις με drones στην περιφέρεια του Κορντοφάν
- Ιράν: Υπέρ αλλαγών στον τρόπο διακυβέρνησης τάσσεται ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Κολομβία: Ο ακροδεξιός ντε λα Εσπριέγια θα αναμετρηθεί με τον αριστερό Σεπέδα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών
- Συρία: Τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442