Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγκλημα στο Μπρούκλιν: Γείτονας σκότωσε 47χρονο και το γιο του επειδή έκαναν θόρυβο

Έγκλημα στο Μπρούκλιν: Γείτονας σκότωσε 47χρονο και το γιο του επειδή έκαναν θόρυβο

Ο ύποπτος εκτέλεσε τα θύματα του με εννέα σφαίρες πριν επιστρέψει ήρεμος στο διαμέρισμα του

Ένας απίστευτα άγριο φονικό έχει σοκάρει την κοινωνία του Μπρούκλιν. Ένας άνδρας σκότωσε έναν 47χρονο και τον θετό του γιο, μετά από παρατήρηση που τους έκανε επειδή προκαλούσαν φασαρία.

Σύμφωνα με την Daily Mail. o Bladimy Mathurin, ετών 47 και ο θετός γιος του Chinwai Mode, ετών 27, ήταν τα θύματα του γείτονα του κάτω ορόφου του κτιρίου, Jason Pass, ο οποίος τους πυροβόλησε επειδή έκαναν πολύ φασαρία. Προς το παρόν, ο ύποπτος εξακολουθεί να διαφεύγει.

Τι δείχνει το βίντεο

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον τέταρτο όροφο του γνωστού συγκροτήματος κατοικιών στο East Flatbush, όπου μεγάλωσαν η Barbra Streisand και ο Michael K. Williams, ο αείμνηστος πρωταγωνιστής του The Wire.

Τα πλάνα δείχνουν έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα, που βηματίζει θυμωμένος στο διάδρομο έξω από ένα διαμέρισμα. Καθώς ο άνδρας περπατάει, μια γυναίκα με φόρμες και μπλουζάκι βγαίνει από ένα διαμέρισμα, καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται. Η γυναίκα ακολουθείται από έναν άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια αναγνωρίζεται από την αστυνομία ως ο γιος της Chinwai Mode, 27 ετών. Το βίντεο δεν έχει ήχο, οπότε δεν είναι σαφές τι διαμείφθηκε μεταξύ των γειτόνων.

Όταν πλέον η κατάσταση έχει περάσει κάθε όριο, ο 47χρονος βγαίνει στο διάδρομο και αντιμετωπίζει θυμωμένος τον γείτονα, ενώ κρατάει ψαλίδι. Η μητέρα στην συνέχεια προσπαθεί να τον απομακρύνει, αλλά ο άνδρας – σύμφωνα με πληροφορίες, ερασιτέχνης bodybuilder και πατέρας τεσσάρων παιδιών – την απομακρύνει. Εκείνη τη στιγμή, ο γείτονας βγάζει από το σακάκι του ένα όπλο, το οποίο αμέσως σημαδεύει τον Mathurin. Όταν είδε το όπλο, εκείνος γύρισε για να περπατήσεις προς την πόρτα του. Τότε, ο γείτονας τον πυροβόλησε και εκείνος έπεσε στο έδαφος.

Στην συνέχεια, ο γιος που βρισκόταν στο διάδρομο και είδε τον Mathurin να πέφτει κάτω, προσπαθεί να ξεφύγει από τον δράστη, αλλά δεν τα καταφέρνει και πυροβολείται πολλές φορές πριν καταρρεύσει, σε μια λίμνη αίματος κοντά στη σκάλα. Ο γείτονας φέρεται να επικεντρώνει την προσοχή του ξανά στον Mathurin, ο οποίος εκείνη τη στιγμή πάλευε να σηκωθεί. Τον πυροβολεί σε στυλ εκτέλεσης ακριβώς έξω από την πόρτα του. Ο άνδρας, που φέρεται να έχει σφάξει δύο ανθρώπους, κοιτάζει γύρω από τον αιματοβαμμένο διάδρομο και στη συνέχεια περιμένει ήρεμα το ασανσέρ.

Η στιγμή που ένας γείτονας σκοτώνει έναν 47χρονο και τον θετό του γιο

Τα παράπονα και οι απειλές προς τον γείτονα

Στις 28 Οκτωβρίου, ο γείτονας άρχισε να χτυπάει το ταβάνι του εξαιτίας των δυνατών θορύβων που φέρεται να προέρχονταν από το διαμέρισμα του Mathurin και της Delille. Ο Mathurin απάντησε χτυπώντας κι αυτός, γεγονός που ώθησε τον γείτονα να ανέβει τις σκάλες και να κλωτσήσει την εξώπορτα της οικογένειας, σύμφωνα με την πενθούσα χήρα. «Αυτός ο άνθρωπος μας μισεί» δήλωσε η Delille.

Μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι η μεγαλύτερη αδελφή του φερόμενου ως δράστη δήλωσε ότι ο Mathurin και η οικογένειά του είχαν απειλήσει τη μητέρα και τον αδελφό της πριν από το περιστατικό. «Αυτό που συνέβη την Κυριακή ήταν αυτοάμυνα.» (Φώναζαν) «Θα σας σκοτώσουμε! Σας μισούμε!»», έλεγαν σε πολλές περιπτώσεις. Καθώς βγαίναμε έξω και έμπαιναν μέσα ή καθώς έμπαιναν στο όχημά τους, αυτά ήταν όσα μας έλεγαν».

«Προσπάθησαν να επιτεθούν στον αδελφό μου», είπε η αδελφή του Pass. Ανέφερε δε ότι «Ο αδελφός μου, δεν ανέβηκε επάνω μόνο και μόνο για να τους σκοτώσει. Δεν είμαστε προβληματικοί άνθρωποι.» Ισχυρίζεται ότι ο Pass είχε ανέβει στον επάνω όροφο για να μιλήσει στην οικογένεια για τον θόρυβο και δεν επιτέθηκε πρώτος.

Έξι κλήσεις είχε κάνει ο ύποπτος στην αστυνομία

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ο Pass είχε καλέσει έξι φορές το 311 από τον Μάρτιο του 2022 στους επάνω γείτονές του για να παραπονεθεί. Η Delille αποκάλυψε ότι αυτή η διαμάχη διαρκεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Το CBS αποκάλυψε επίσης ότι είχαν καταγραφεί πολυάριθμα παράπονα στη διεύθυνση του κτιρίου, αλλά κανένα από τα δύο μέρη δεν μπορούσε να καταλήξει σε κοινό τόπο. Φίλοι και συγγενείς αποκάλυψαν ότι ανησυχούν για την ασφάλειά τους, αφού ο Pass δεν έχει βρεθεί ακόμα. Φοβούνται ότι ο δράστης μπορεί να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή.

Η δημοτική σύμβουλος του Μπρούκλιν Φάρα Λούις αποκάλυψε ότι ο Μαθούριν έκανε δύο δουλειές για να συντηρεί την οικογένεια. «Χρειάζονται μεγάλη υποστήριξη αυτή τη στιγμή. Ο σύζυγός της ήταν ο βιοπαλαιστής της οικογένειας, οπότε πλήρωνε για να πηγαίνει εκείνη στο σχολείο, πλήρωνε για να πηγαίνουν τα δύο παιδιά σε ενοριακό σχολείο. Τώρα, δεν έχουν τίποτα», δήλωσε η Louis.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024