Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα εσωκομματικά πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ - «Ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται»

Νέα εσωκομματικά πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ – «Ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται»

Νέες αντιδράσεις ενόψει της συζήτησης για τις διαγραφές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μπορεί οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο δεν λείπουν τα εσωκομματικά πυρά ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής όπου θα συζητηθούν τα θέματα των διαγραφών τεσσάρων στελεχών (Στέφανου Τζουμάκα, Δημήτρη Βίτσα, Νίκου Φίλη και Πάνου Σκουρλέτη).

Όπως τόνισε σήμερα στο MEGA ο Δημήτρης Βίτσας ενόψει και της συνεδρίασης που έχει οριστεί για τις 11 και 12 Νοεμβρίου, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ισορροπία για τα θέματα που θα συζητηθούν, ωστόσο τόνισε πως θα πρέπει να συζητηθούν οι διαγραφές του ίδιου και των υπολοίπων.

Στο θέμα των διαγραφών παρενέβη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Σε 10 ημέρες θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Πιστεύω πως θα υπάρξει μία ισορροπία, να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Χθες έγινε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν απλή η τοποθέτηση του προέδρου. Εντόπιζε τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ζήτημα της ακρίβειας, όπως και της Γάζας, που πρέπει να μας θλίβει και να μας κινητοποιεί», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Εκκρεμούν τα ζητήματα των τεσσάρων διαγραφών. Μπορείς να μιλάς για ενότητα, αλλά θα πρέπει και να την πράττεις. Δεν αμφισβητούμε ότι ο Κασσελάκης είναι πρόεδρος. Έγιναν οι εκλογές, πήρε τόσες χιλιάδες ψήφους, η Έφη Αχτσιόγλου πήρε λιγότερες, εκλέχτηκε πρόεδρος. Είναι διαφορετικό πράγμα αυτό κι άλλο στις πρώτες τοποθετήσεις να είσαι έξω από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Η χθεσινή του ομιλία ήταν επικεντρωμένη στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονιά μας και η χώρα. Εάν δεν υπήρχε η ομιλία του στον ΣΕΒ δεν θα υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις».

Αιχμές από Τσακαλώτο

Στο θέμα των διαγραφών παρενέβη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε με… νόημα πως καλά είναι «να μιλάμε για ενότητα» αλλά πρόσθεσε πως ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται.

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι το κόμμα θα έπρεπε να είχε λάβει μέρος οργανωμένα στις διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη, τονίζοντας μάλιστα πως «ήμασταν απόντες και χάνουμε την αίσθηση πως το κόμμα έχει και κινηματική διάθεση».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024