Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα βαριά «πληγωμένη» η Αργιθέα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν τον Σεπτέμβριο

Ακόμα βαριά «πληγωμένη» η Αργιθέα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν τον Σεπτέμβριο

Πλήρης καταγραφή από την ΕΕΤΑΑ των ζημιών κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Αργιθέας.

Ανοικτές παραμένουν οι πληγές στο Δήμο Αργιθέας αρκετές μέρες μετά τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον περασμένο Σεπτέμβριο την περιοχή. Ο Δήμος μάλιστα ζήτησε την συνδρομή της ΕΕΤΑΑ προκειμένου να προχωρήσει η προμελέτη αποκατάστασης.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) επισκέφθηκε τον Δήμο Αργιθέας έπειτα από σχετική πρόσκληση, προκειμένου να συμβάλλει στην αποτύπωση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές στην περιοχή, μετά τις θεομηνίες του προηγούμενου Σεπτεμβρίου.

Σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Δήμου και τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι μηχανικοί της ΕΕΤΑΑ επισκέφθηκαν αρκετά σημεία της περιοχής και οι ζημιές που διαπιστώθηκαν, επικεντρώνονται σε : καταπτώσεις πρανών, καταστροφές οδοστρωμάτων του αστικού και του αγροτικού δικτύου, σοβαρές ζημιές σε τοίχους αντιστήριξης, σε οχετούς, σε διαβάσεις κλπ.

Μετά την αποτύπωση των ζημιών και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αργιθέας, προχωρά η διαδικασία για την προμελέτη αποκατάστασης.

Θα ακολουθήσουν, η υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ ΕΕΤΑΑ και Δήμου Αργιθέας και η εκπόνηση της οριστικής μελέτης για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης των πληγέντων δικτύων υποδομής. Δείτε την  Φωτογραφική Τεκμηρίωση της κατάστασης στην Αργιθέα όπως την δημοσιοποίησε η ΕΕΤΑΑ.

Επίσημη επίσκεψη στην Αργιθέα πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αργιθέας αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 30 Οκτωβρίου στην Αργιθέα ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Αργιθέας: «Η θεσμική παρουσία του κ. Τριαντόπουλου ξεκίνησε με σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Ανθηρού με τον Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου και τα στελέχη του Δήμου.

Η πορεία των έργων, οι απαραίτητες συμπληρωματικές εντάξεις σημείων προς αποκατάσταση, οι στρατηγικές διεκδικήσεις της περιοχής, η ανάδειξη της ορεινότητας, η βελτίωση της καθημερινότητας, οι προοπτικές που αναδεικνύονται μέσα από δυναμικές συνεργασίες, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που αναλύθηκαν.

Ανάμεσα στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεματικές που τέθηκαν προς συζήτηση, ξεχώρισε η διαβεβαίωση του Υφυπουργού πως θα γίνει δεκτό, τις αμέσως επόμενες ημέρες, το αίτημα του Δήμου για νέα επιπρόσθετη χρηματοδότηση για συγκεκριμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ανθηρού και αμέσως μετά συνομίλησε με μόνιμους κατοίκους.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επιτόπιες αυτοψίες σε ορισμένα χωριά που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα, καθώς και σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024