Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σέρρες: «Λογιστής» προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από την πρόεδρο των φοροτεχνικών

Σέρρες: «Λογιστής» προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από την πρόεδρο των φοροτεχνικών

Επιχείρησε να την εξαπατήσει, προφασιζόμενος τη καταβολή του επιδόματος market pass.

Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες επιτήδειων να παγιδεύσουν ανυποψίαστους πολίτες προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα είτε μέσω email, είτε μέσω SMS και κλήσεων.

Το τελευταίο διάστημα, στις Σέρρες ένας άντρας «χτυπά» προκειμένου να ξεγελάσει τα υποψήφια θύματα του.

Η αστυνομία είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τον εντοπίσει

Προσποιούμενος ότι είναι λογιστής, τηλεφωνεί σε κόσμο για να κάνουν αίτηση για το market pass. Ωστόσο, επικαλούμενος πρόβλημα στο iban, ζητά από τους πολίτες να πατήσουν έναν σύνδεσμο και να του δώσουν έναν κωδικό. Φυσικά, πρόκειται για παγίδα προκειμένου να αποσπάσει χρήματα.

Η πρόεδρος των φοροτεχνικών της πόλης των Σερρών, Σύλβια Νησιούδη, είναι μεταξύ των πολιτών που δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον άγνωστο. Η ίδια περιγράφει όσα έγιναν και πώς δεν κατάφερε να την εξαπατήσει.

«Γνώριζε το ονοματεπώνυμό μου»

«Με πήρε τηλέφωνο και έλεγε ότι είναι υπάλληλος του λογιστικού γραφείου που συνεργάζομαι. Μου είπε ότι είναι η ώρα να κάνουμε την αίτηση για το market pass και ανέφερε πως τα χρήματα δεν μπορούν να μεταφερθούν γιατί έχω κάποιο πρόβλημα στο iban. Μου ζήτησε να πατήσω ένα σύνδεσμο και να του δώσω κάποιον κωδικό», αναφέρει η κα Νησιούδη.

Και προσθέτει: «Δεν έκανα αυτό που μου ζήτησε. Γνώριζε το ονοματεπώνυμό μου αλλά δεν γνώριζε την ιδιότητά μου. Πήρε τηλέφωνο και άλλα άτομα ενώ η αστυνομία μού είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τον εντοπίσει».

Σημειώνεται ότι ο σύλλογος φοροτεχνικών Σερρών έχει εκδώσει κατά καιρούς αρκετές ανακοινώσεις, ζητώντας από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και τονίζοντας ότι οι λογιστές δεν θα πάρουν ποτέ τηλέφωνο για να ζητήσουν δεδομένα που αφορούν τραπεζικές κάρτες.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024