Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά τη σταύρωση ήρθε η ανάσταση

Μετά τη σταύρωση ήρθε η ανάσταση

Η διαδρομή κόλαση-παράδεισος του Ντίνου Μήτογλου

Το ντέρμπι στο ΣΕΦ μόλις έχει τελειώσει και οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου (χωρίς πρόβλημα όπως πρέπει να συμβαίνει σε όλους τους αγώνες) τη μεγάλη τους νίκη και φεύγουν φωνάζοντας για τα αποδυτήρια.

Εκεί τα χαμόγελα είναι πλατιά με εξαίρεση τον (μακράν) mvp του αγώνα, Ντίνο Μήτογλου ο οποίος ξεσπάει σε δάκρυα.

Η ένταση του παιχνιδιού θα πει κάποιος που βγαίνει μετά το τέλος. Ναι απλά στην περίπτωση του διεθνή φόργουορντ δεν είναι μόνο αυτό.  Εκείνη τη στιγμή έβγαινε η πίεση ενάμιση χρόνου από τις 3 Μαρτίου του 2022 μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας  στο ΣΕΦ.

Ο γολγοθάς του Ντίνου Μήτογλου

Εκείνη τη μέρα, στις 3 Μαρτίου 2022, και ενώ απολάμβανε το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στο Μιλάνο, μετά το ματς Παναθηναϊκού-Αρμάνι για την Ευρωλίγκα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του η απαγορευμένη ουσία μεθανδιενόνη.

Από τότε άρχισε ένας γολγοθάς (φυσικά τέθηκε αμέσως  εκτός αγώνων από την Αρμάνι Μιλάνο) που βέβαια θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος εάν δεν είχε νομικό εκπρόσωπο τον Σοφοκλή Πιλαβο που τον κατεύθυνε με την εμπειρία του στο αθλητικό δίκαιο αλλά και στο CAS.

Αρχικά στις 7 Φεβρουαρίου 2023 η πειθαρχική επιτροπή της FIBA τιμώρησε πρωτόδικα τον διεθνή φόργουορντ με αποκλεισμό 32 μηνών από τα γήπεδα, ο οποίος ξεκίνησε από τις 3 Μαρτίου του 2022. Η αρχική πρόθεση των δικαστών ήταν να τιμωρηθεί με 4 χρόνια αποκλεισμό, αλλά ο χρόνος της τιμωρίας του μειώθηκε κατά περίπου 33%, επειδή έλαβαν υπόψιν τους ότι έπεσε θύμα πλάνης. Τελικά μετά από προσφυγή του αθλητή στο CAS, το Δικαστήριο της Λοζάνης προχώρησε στην ακροαματική διαδικασία στις 4 Ιουλίου 2023 και αποφάσισε να μειώσει την ποινή στους 16 μήνες, με τον Μήτογλου να έχει δικαίωμα να ξαναπαίξει από τις 28 Ιουλίου 2023 και να επιστρέφει άμεσα όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στον Παναθηναϊκό.

Στο ΣΕΦ ήταν άποντος μέχρι το 18ο λεπτό, αλλά αμυντικά ήταν ο ογκόλιθος της ομάδας του. Ένας φόργουορντ 2.20 που έπαιξε μέχρι και πεντάρι, ενώ ο Αταμάν έκανε την κίνηση ματ όταν άρχισε να τον εναλλάσσει στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ερνάνγκομεθ στο 3-4 και «βραχυκύκλωσε» την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Μήτογλου σημείωσε τους 16 από τους 20 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και τους διάνθισε και με 10 ριμπάουντ.

«Στα προηγούμενα δυο παιχνίδια που παίξαμε με τον Ολυμπιακό ο Μήτογλου ήταν εκτός. Είναι πάρα πολύ σημαντικός για εμάς. Επιθετικά μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε δυο θέσεις, στο «4» και στο «5». Ειδικότερα όταν παίζει στο «5» μπορεί να βρει πολλά ανοιχτά σουτ, έτσι έγινε και σήμερα. Από την άλλη, μπορέσαμε να βάλουμε στο «3» τον Ερνανγκόμεθ, κλείσαμε καλά τους χώρους αμυντικά.

Χρησιμοποιήσαμε πολλά σχήματα με τον Ερνανγκόμεθ και τον Μήτογλου να εναλλάσσονται» τόνισε χαρούμενος ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Μήτογλου κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ παίζοντας ακόμα και ως σέντερ για 4 λεπτά και δημιούργησε φθορά στην άμυνα του Ολυμπιακού

παίζοντας τόσο από έξω προς τα μέσα, όσο και από μέσα προς τα έξω.

Όταν τον μάρκαρε κοντύτερος αντίπαλος (Πίτερς, Παπανικολάου) έκανε ζημιά κοντά στο καλάθι. Όταν πέρασε σε θέση σέντερ, με συνεχόμενα Pick and Pop (όπου έκανε σκριν και έβγαινε στην περιφέρεια) προλάβαινε τους Φάλ και Μιλουτίνοβ και σκόραρε απο μακριά για 2 ή 3 πόντους. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε τουλάχιστον 5-6 πανομοιότυπες τέτοιες φάσεις με τον Μήτογλου με μεγάλη ευστοχία σχεδόν 100%.

Την ίδια στιγμή έδινε τεράστιες βοήθειες στον Λεσόρ στην άμυνα βοηθώντας και πάνω στον Γουόκαπ στον οποίο έβγαινε πιο έξω για να τον μαρκάρει και συνέβαλε στο να χαλάσει την επίθεση του αντιπάλου έχοντας και 4 κοψίματα.

Για τον Ολυμπιακό η επίδοση των 54 πόντων είναι η χαμηλότερη που είχε ως γηπεδούχος σε τέτοια ντέρμπι, για την κανονική περίοδο, από την περίοδο 2001-02. Τότε είχε ηττηθεί με 52-62. Παράλληλα οι 54 πόντοι στους οποίους έμεινε αποτελούν και νέο αρνητικό ρεκόρ συνολικά για τη φετινή Stoiximan Basket League καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο των 61 που σημείωσε η Καρδίτσα στο παιχνίδι της με τον Άρη.

Επιπλέον ο Ολυμπιακός σημείωσε τη μικρότερη, επιθετική επίδοση των τελευταίων 129 αγώνων του για το Πρωτάθλημα. Χαμηλότερα είχε μείνει στις 11 Ιουνίου 2017 όταν σημείωσε 51 πόντους για τον 5ο τελικό των πλέι οφ, χάνοντας τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό (51-66) !

Ο Κώστας Σλούκας που επέστρεψε ως αντίπαλος ήταν το πρόσωπο του αγώνα πριν αυτός όμως ξεκινήσει γιατί μετά ήταν ένας άλλος Κώστα (Ντίνος) ο μεγάλος πρωταγωνιστικής. Τελειώνοντας το παιχνίδι με double-double και 26 στο ranking !

«Σίγουρα αυτή η νίκη μας δίνει ψυχολογία και σκοπός μας είναι να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και να χτίσουμε πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο σερί» τόνισε μετά τον αγώνα στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο Μήτογλου ο οποίος επέστρεψε με θόρυβο.

Όσο ήταν στον Παναθηναϊκό κατέκτησε 4/4 (τα δύο χωρίς τον Ολυμπιακό στην Α1) πρωταθλήματα και στη συνέχεια πήγε στην Αρμάνι με τους Πράσινους να χάνουν τα επόμενα δύο από τον Ολυμπιακό με 3-0 και 3-1 νίκες αντίστοιχα στους τελικούς.

Ο Ντίνος επέστρεψε και θέλει να συνεχίσει το σερί του με τον Παναθηναϊκό.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024