Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανακαίνιση κουζίνας: Οι αγαπημένες μας τάσεις για το 2024

Ανακαίνιση κουζίνας: Οι αγαπημένες μας τάσεις για το 2024

Η ανανέωση της κουζίνας μόλις έγινε απλή, διασκεδαστική και ανέξοδη!

Πρόκειται για την «καρδιά» του σπιτιού, αφού σε αυτήν συγκεντρωνόμαστε καλοί φίλοι και οικογένεια για να απολαύσουμε λαχταριστά εδέσματα σε ξεχωριστές περιστάσεις αλλά και μια απλή Πέμπτη, που όμως μας έμεινε αξέχαστη. Ο χώρος της κουζίνας λοιπόν, εκτός από λειτουργικός πρέπει να είναι και φιλόξενος, ζεστός, να μας προκαλεί θετικά συναισθήματα και χαλάρωση.

Για να την ανανεώσετε, αντλείστε έμπνευση από τις φετινές «ήσυχες» τάσεις, που προτάσσουν τους clean σχεδιασμούς και τις απαλές αποχρώσεις:

Κουζίνα στα… μπεζ

Εάν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή, που είναι σχετικά απλή και όχι… «θορυβώδης», τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να την βάψετε σε μπεζ αποχρώσεις για μια πιο elegant και ανανεωμένη εμφάνιση. Αυτός ο χρωματικός τόνος αποπνέει φρεσκάδα ενώ θα σας εμπνέει για ακόμα καλύτερες μαγειρικές δημιουργίες.

Οι αγαπημένοι σας θα μπορούν να χαλαρώνουν όσο μαγειρεύετε ενώ θα μπορείτε να απολαμβάνετε άνετοι και χαλαροί το γεύμα σας, δίχως να βιάζεστε.

Αποφύγετε τα ντουλάπια

Εάν σχεδιάζετε τώρα την κουζίνα σας, τότε έχετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε την top τάση που την θέλει απαλλαγμένη από τα πάνω ντουλάπια, που «κλείνουν» το χώρο. Αντ’αυτού μπορείτε να δοκιμάσετε τα ανοιχτά ράφια, καθώς αφήνουν το χώρο να «αναπνέει» και κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη.

Μπορείτε να πετύχετε αυτό το εφέ, επιλέγοντας και μια ανοιχτή βιβλιοθήκη όπου μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να αποθηκεύετε τρόφιμα ή μαγειρικά gadget και σκεύη.

Διαφορετικά είδη ξύλου

Ο συνδυασμός διαφορετικών ειδών στην κουζίνα πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο για να αναβαθμίσετε το στυλ της. Για αυτό επιλέξτε τραπέζι και ράφια από διαφορετικά είδη ξύλου και γιατί όχι διαφορετικούς χρωματικούς τόνους για μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.

Νησίδα κουζίνας

Εάν την ονειρευόσαστε αλλά δεν είστε και πολύ σίγουροι, έχει έρθει η στιγμή να το τολμήσετε. Η νησίδα κουζίνας είναι ένα παλαιότερο trend αλλά εξίσου δημοφιλές μιας και χαρίζει άνεση και κάνει το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

Για έναν αέρα υψηλής αισθητικής, επιλέξτε έναν statement πάγκο που να ταιριάζει χρωματικά με την υπόλοιπη κουζίνα και τοποθετήστε τον ακριβώς στην μέση της. Περιμετρικά μπορείτε να κάθεστε για να απολαμβάνετε τα γεύματα ή τον καφέ σας.

Μην ξεχνάτε το φως

Κάθε χώρος πρέπει να έχει και τον φωτισμό για να τον απολαμβάνετε στο μέγιστο. Για την κουζίνα θυμηθείτε ότι χρειάζεστε αρκετό φως για να μαγειρεύετε αλλά και κάτι πιο ήπιο μιας και ο χώρος σας θα φιλοξενεί και τα γεύματά σας.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτιστικό οροφής boho αισθητικής συνδυασμένο με ξεχωριστά ελεγχόμενη μπάρα φωτισμού.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024