Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν σε Σίσι: «Να διασφαλίσουμε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα εκτοπιστούν στην Αίγυπτο ή σε άλλο έθνος»

Μπάιντεν σε Σίσι: «Να διασφαλίσουμε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα εκτοπιστούν στην Αίγυπτο ή σε άλλο έθνος»

Ο Τζο Μπάιντεν συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για τη διευκόλυνση της Αιγύπτου στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συνομίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή εξαιτίας του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, καθώς και τη βοήθεια για του Αμερικανούς που ζουν στη Γάζα ώστε να εγκαταλείψουν τον θύλακα με ασφάλεια.

«Συζητήσαμε τη σημασία της προστασίας της ζωής των αμάχων»

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, οι δύο ηγέτες δήλωσαν επίσης ότι μοιράζονται τη δέσμευση να «διασφαλίσουν ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν θα εκτοπιστούν στην Αίγυπτο ή σε οποιοδήποτε άλλο έθνος».

Η δήλωση αυτή είναι σημαντική, δεδομένου ότι αρκετοί Ισραηλινοί αξιωματούχοι και εξέχουσες προσωπικότητες έχουν θέσει την ιδέα να αναγκαστούν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Αίγυπτο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ, ο Τζο Μπάιντεν συζήτησαν για τη διευκόλυνση της Αιγύπτου στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και «επαναβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε. Συζητήσαμε τη σημασία της προστασίας της ζωής των αμάχων, του σεβασμού του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και διασφαλίσαμε ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν θα εκτοπιστούν στην Αίγυπτο ή σε οποιοδήποτε άλλο έθνος».

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για να εκφράσει την εκτίμησή του για τον ηγετικό ρόλο της Αιγύπτου στις προσπάθειες να διευκολυνθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν για τη σημαντική επιτάχυνση και αύξηση της βοήθειας που εισρέει στη Γάζα, αρχής γενομένης από σήμερα και στη συνέχεια. Συζήτησαν επίσης τη σημασία της προστασίας της ζωής των αμάχων, του σεβασμού του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της διασφάλισης ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν θα εκτοπιστούν στην Αίγυπτο ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο Σίσι για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι οι περιφερειακοί παράγοντες δεν θα επεκτείνουν τη σύγκρουση στη Γάζα και επίσης για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων. Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Σίσι επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να εργαστούν από κοινού για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια μόνιμη και βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή, η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους».

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024