Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Νυχτερινή επιδρομή του στρατού και πυροβολισμοί στην Τζενίν - Ένας νεκρός και τραυματίες Παλαιστίνιοι

Ισραήλ: Νυχτερινή επιδρομή του στρατού και πυροβολισμοί στην Τζενίν – Ένας νεκρός και τραυματίες Παλαιστίνιοι

Επιχείρηση «μεγάλης κλίμακας» πραγματοποιεί ο ισραηλινός στρατός στη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στην Τζενίν με δεκάδες τεθωρακισμένα, μπουλντόζες και ελεύθερους σκοπευτές.

Νυχτερινή επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας, ο ισραηλινός στρατός με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα.

Η επιδρομή περιγράφεται ως επιχείρηση «μεγάλης κλίμακας» και επικαλούμενο τοπικές πηγές, το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν στην Τζενίν με περισσότερα από 100 στρατιωτικά οχήματα, ανάμεσά τους και δύο μπουλντόζες στρατιωτικού τύπου. Επίσης περικύκλωσαν τις περιοχές γύρω από το νοσοκομείο Ιμπν Σίνα.

Το Al Jazeera Arabic ανέφερε ότι οι υπάρχουν συγκρούσεις στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού της Τζενίν και του νοσοκομείου Ιμπν Σίνα στην πόλη.

Αναφορές κάνουν λόγο ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλει στην πόλη και ελεύθεροι σκοπευτές έχουν αναπτυχθεί στις στέγες των κτιρίων που βλέπουν στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης, ενώ οι μπουλντόζες καταστρέφουν υποδομές στην Τζενίν.

Η Τζενίν αποτελεί προπύργιο Παλαιστίνιων μαχητών

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το Al Jazeera Arabic δείχνει ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα να περνούν από τους άδειους δρόμους της Τζενίν.

Ένας νεκρός

Από την επιδρομή σκοτώθηκε ένα άτομο και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν μετά από ισραηλινή επιδρομή κοντά στο νοσοκομείο Ιμπν Σίνα στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa αναγνώρισε το άτομο που σκοτώθηκε ως τον Amir Abdullah Sharbaji. Φέρεται να έφερε σοβαρά τραύματα από αληθινές σφαίρες που εκτόξευσαν οι ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Ιμπν Σίνα.

Έξι άλλοι τραυματίστηκαν επίσης, ένας από αυτούς επίσης σε σοβαρή κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, ο Τσαρλς Στράτφορντ του Al Jazeera, ο οποίος μεταδίδει από τη Ραμάλα, δήλωσε ότι ένα προφανές χτύπημα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαπολύθηκε επίσης από τις ισραηλινές δυνάμεις και έπληξε ένα κτίριο στην Τζενίν. Πληροφορίες σχετικά με τις απώλειες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το Al Jazeera Arabic έδειχνε τις επιπτώσεις ενός χτυπήματος, με μια έκρηξη φωτός που ακολουθούσε μια δυνατή έκρηξη και σύννεφα καπνού να υψώνονται στον ορίζοντα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιδρομές σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Τζενίν, η οποία αποτελεί προπύργιο Παλαιστίνιων μαχητών.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024