Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Επληξε στόχους στη Συρία σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών

Ισραήλ: Επληξε στόχους στη Συρία σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών

Θέσεις στη Συρία απ' όπου εκτοξεύτηκαν ρουκέτες κατά της ισραηλινής επικράτειας έπληξε ο στρατός του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εκρήξεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε στόχους στη Συρία εν είδει αντιποίνων για νέες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ χθες Κυριακή. Η πολεμική αεροπορία «έπληξε τρομοκρατικές υποδομές στη συριακή επικράτεια», ανέφερε μέσω X (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, ισραηλινά αεροσκάφη σε νυχτερινή αποστολή).

Μερικές ώρες νωρίτερα ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, ανακοίνωνε πως έπληξε θέσεις απ’ όπου εκτοξεύθηκαν ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος. Οι ρουκέτες «έπεσαν σε ανοικτό χώρο», χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

Εχει επιδεινωθεί θεαματικά η κατάσταση στα σύνορα του Ισραήλ με τη Συρία και τον Λίβανο

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών, επλήγησαν θέσεις κοντά στα σύνορα. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εκρήξεις.

Χωρίς ανάληψη ευθύνης

Δεν είναι σαφές ποιοι εκτόξευσαν τις ρουκέτες. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Η κατάσταση στα σύνορα του Ισραήλ με τη Συρία, όπως και με τον Λίβανο, έχει επιδεινωθεί θεαματικά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσει πυρά με τον στρατιωτικό βραχίονα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου και με άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Συρία την τελευταία περίοδο, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα των τριών χωρών και πάνω απ’ όλα τον συνεχιζόμενο πόλεμο τον οποίο διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024