Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραίτηση Αυγενάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το «φιάσκο με τις αποζημιώσεις των αγροτών»

Παραίτηση Αυγενάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το «φιάσκο με τις αποζημιώσεις των αγροτών»

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης κάνει λόγο για «φιάσκο με τη μη καταβολή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες» και ζητεί την παραίτηση του Λευτέρη Αυγένακη

Την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, ζητεί ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αφορμή του αιτήματος παραίτησης είναι «το μεγάλο φιάσκο με τη μη καταβολή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες».

«Το μεγάλο φιάσκο του αυτονόητου, η αδυναμία δηλαδή της κυβέρνησης απλά να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες ώστε οι αγρότες της χώρας να λάβουν τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις, αποτελεί ένα ακόμη ξεκάθαρο δείγμα πως αυτή η παρούσα ηγεσία της χώρας βυθίζει με την ανικανότητά της ακόμη περισσότερο στην απόγνωση τον πρωτογενή τομέα», σημειώνεται ο Βασίλης Κόκκαλης.

«Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης, είναι να υποβάλει την παραίτησή του»

Σύμφωνα με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η προσπάθεια του υπουργού κ. Αυγενάκη να μεταθέσει τις βαρύτατες ευθύνες του στους διορισμένους από τον ίδιο στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν πείθει κανέναν, ούτε φυσικά απονέμει την επιβεβλημένη δικαιοσύνη για ένα πρώτου μεγέθους έγκλημα σε βάρος εκείνων που παράγουν τον πρωτογενή πλούτο στη χώρα μας».

«Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται είναι επικίνδυνος και προς τους Έλληνες αγρότες»

Τέλος, όπως υπογραμμίζει ο Βασίλης Κόκκαλης, «το γιατί φτάσαμε σήμερα σ’ αυτό το εθνικό ναυάγιο με τις επιδοτήσεις, είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει άμεσα και σε βάθος η Ελληνική Δικαιοσύνη. Εντωμεταξύ, το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης, είναι να υποβάλει την παραίτησή του από υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όχι μόνον ως ελάχιστη πράξη πολιτικής ευθιξίας, αλλά και γιατί έχει αποδείξει με τη συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα, πως ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται είναι επικίνδυνος και προς τους Έλληνες αγρότες και προς την ίδια τη Δημοκρατία».

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024