Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: 3 συν 1 πρωτοβουλίες κατά της εσωστρέφειας από τον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: 3 συν 1 πρωτοβουλίες κατά της εσωστρέφειας από τον Κασσελάκη

Σε μια στιγμή που η δίνη εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται και μάλιστα με επόμενο σταθμό την ΚΕ, όπου θα κλιμακωθούν οι αντιθέσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ έχει δώσει ένα σύνθημα «αντεπίθεσης».

Ως μπαράζ εξωστρέφειας και δομικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη «διαβάζουν» τις τρεις συν μία τελευταίες πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη όσοι γνωρίζουν τα του χώρου του.

Σε μια στιγμή που η δίνη εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται και μάλιστα με επόμενο σταθμό την ΚΕ του κόμματος στις 11 και 12 Νοέμβρη που θα κλιμακωθούν οι αντιθέσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ έχει δώσει ένα σύνθημα «αντεπίθεσης».

Σε αυτόν τον άξονα θα πάει την Τρίτη το πρωί στον Άρειο Πάγο και θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη. Μαζί του θα είναι ο διευθυντής του και δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, ο τομεάρχης δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος.

«Σηκώνει» το θέμα των υποκλοπών

Προφανώς όλα συντείνουν πως θέλει να «σηκώσει» το θέμα των υποκλοπών και σε σχέση με την πίεση που θέλει να ασκήσει στην κυβέρνηση και προς την μεριά του ΠΑΣΟΚ – στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η Χαριλάου Τρικούπη δεν ιεραρχεί το όλο θέμα.

«Ότι η κυβέρνηση αποτελεί μέρος του προβλήματος είχε γίνει σαφές και ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του Κυρ. Μητσοτάκη, στον άμεσο έλεγχο του οποίου βρίσκεται η ΕΥΠ. Σ’ αυτόν τον λαό οφείλει πρώτα απ’ όλα εξηγήσεις η κυβέρνηση και να είναι σίγουρη ότι θα αναγκαστεί να τις δώσει», είναι ένα μέρος της δήλωσης της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρας Αυγέρη και εξόχως ενδεικτική της νέας στρατηγικής και παραγωγής ατζέντας.

Αμέσως μετά ο Κασσελάκης θα δει το προεδρείο του ΑΣΕΠ στην έδρα της Ανεξάρτητης Αρχής. Και το απόγευμα της Τρίτης θα μιλήσει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στην ΚΟ δεν θα χαράξουν απλώς στρατηγική για το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης αλλά και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις» που για τον Κασσελάκη και την ηγετική ομάδα του είναι μια ευκαιρία για να αναπτύξουν ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ξεδιπλώνοντας τη δική του εναλλακτική πρόταση για την στελέχωση των Διοικήσεων του Δημοσίου, όπως λένε.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δει τον Πρωθυπουργό στην Βουλή, μια δική του θεσμική πρωτοβουλία που απευθύνεται και στους έτερους πολιτικούς αρχηγούς και που εγγράφεται σε μια δική του πρόθεση στερέωσης στο πολιτικό σκηνικό.

Sports in

Η εξήγηση του Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ για το επεισόδιο μετά το Φενέρ-Μονακό

Ο Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά τη λήξη του Game 4 ανάμεσα στη Φενέρ και τη Μονακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024