Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίνα Κασιμάτη: «Ο Κασσελάκης έχει εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία - Σεβασμός στο αποτέλεσμα της κάλπης»

Νίνα Κασιμάτη: «Ο Κασσελάκης έχει εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία – Σεβασμός στο αποτέλεσμα της κάλπης»

«Οι εμφανίσεις του ήταν πολιτικές. Εάν κάποιος έχει την προκατάληψη να τον κατακρίνει για εκφάνσεις της ζωή του έχει δικαίωμα να το κάνει, αλλά δεν μπορεί να το καταστήσει πραγματικότητα», τονίζει.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η βουλευτής του κόμματος, Νίνα Κασιμάτη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας ότι αναδείχτηκε νέος πρόεδρος του κόμματος με ευρύτατη πλειοψηφία και έκανε ειδική μνεία στις διαγραφές των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα.

«Ώρα να κάνουμε αντιπολίτευση»

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εκλογές τελείωσαν. Ο πρόεδρος έχει εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία. Έχει έρθει πια η ώρα να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και γι’ αυτό τον λόγο καλό θα είναι όλα τα στελέχη να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να σεβαστούν το αποτέλεσμα της κάλπης», είπε χαρακτηριστικά η κα Κασιμάτη.

Όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες κατά του Στέφανου Κασσελάκη αποτελούν «επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα και αμφισβήτησης του αποτελέσματος των εκλογών», σημείωσε η ίδια.

Στην Κεντρική Επιτροπή το μπαλάκι για τις διαγραφές των Τζουμάκα, Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη

Ακόμη, ανέφερε ότι τα media ασχολούνται πολύ περισσότερο με την προσωπική ζωή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι με την ουσία.

«Οι εμφανίσεις του ήταν πολιτικές. Η παρουσία του στην κοινωνία και στη Θεσσαλία, το σήκωμα της συζήτησης για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην κλιματική κρίση και τη διαχείριση αυτής, έκανε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, δεν σταμάτησε να δουλεύει πολιτικά. Εάν κάποιος έχει την προκατάληψη να τον κατακρίνει για εκφάνσεις της ζωή του έχει δικαίωμα να το κάνει, αλλά δεν μπορεί να το καταστήσει πραγματικότητα», δήλωσε η βουλευτής.

Για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος, καθώς υπό την ηγεσία του ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεγάλο κόμμα.

Τέλος, αναφέρθηκε στις διαγραφές των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα υπογραμμίζοντας πως εάν τα στελέχη αυτά έπαιρναν πίσω όσα ειπώθηκαν, τότε η στάση του Στέφανου Κασσελάκη θα ήταν θετική.

Η επιτροπή δεοντολογίας θα ψηφίσει για ποινές που περιλαμβάνουν έως και τη διαγραφή

Η διαδικασία για τα πρόσωπα που παραπέμπονται

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν με δηλώσεις τους αμφισβητήσει τη νέα ηγεσία του κόμματος, με αποτέλεσμα ο κ. Κασσελάκης να χρησιμοποιήσει μια ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου και να πει ότι «έθεσαν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Την Παρασκευή (27/10) πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος για την παραπομπή προς διαγραφή τους.

Από τη διαδικασία προέκυψαν τέσσερις τριμελείς υποεπιτροπές για τα πρόσωπα που παραπέμπονται, που θα τούς καλέσουν σε ακρόαση. Αυτές οι ομάδες θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα προχωρήσουν σε σχετικές εισηγήσεις.

Ακολούθως η επιτροπή δεοντολογίας θα ψηφίσει για ποινές που περιλαμβάνουν έως και τη διαγραφή ή την αναστολή κομματικής ταυτότητας, ενώ για τη λήψη απόφασης απαιτείται η συμφωνία των 10 από συνολικά τα 15 μέλη της.

Στη συνέχεια, η απόφαση μεταφέρεται στο όργανο που ανήκει το εκάστοτε μέλος. Και οι τέσσερις στο υψηλότερο όργανο που ανήκουν, είναι η Κεντρική Επιτροπή.

Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στην Κεντρική Επιτροπή του Νοεμβρίου, χωρίς η στάση που θα κρατήσει να είναι δεσμευτική για την επιτροπής δεοντολογίας.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024