Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνουμε Ευρώπη»

Μητσοτάκης: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνουμε Ευρώπη»

Χαρακτήρισε τη συμφωνία της UniCredit-Alpha Bank «ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας»

Με τη συμφωνία της UniCredit-Alpha Bank, που αποτελεί την πρώτη είσοδο ευρωπαίου στρατηγικού επενδυτή στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα ύστερα από 17 χρόνια, ξεκίνησε την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας», ο πρωθυπουργός είπε ότι «αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η οικονομία μας έχουν εισέλθει σε πορεία θετικής προοπτικής και ανόδου».

Η κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στη συστηματική δουλειά ώστε να γίνουμε Ευρώπη, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την έρευνα της Eurostat για την πρωτιά της χώρας μας στην αύξηση της απασχόλησης και το πιλοτικό πρόγραμμα εποχικής απασχόλησης της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Επίσης, στάθηκε στην πρόοδο της κρατικής αρωγής για τους πλημμυροπαθείς, τις ενισχύσεις των νοικοκυριών για τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας τον Νοέμβριο και την επέκταση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την πρόοδο της κρατικής αρωγής προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες, λέγοντας ότι την Παρασκευή κατατέθηκε στη Βουλή και ειδική ρύθμιση ως τροπολογία για την επιτάχυνση των αποζημιώσεων των Θεσσαλών αγροτών από τον ΕΛΓΑ.

Σύμβαση για τα αντιπλημμυρικά έργα

Επίσης, αναφέρθηκε και στην υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση στην Ολλανδική Εταιρεία HVA International του Master plan αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων στον Θεσσαλικό κάμπο με κάλυψη του κόστους μελέτης από δωρεά της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Επιπλέον, σχολίασε τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες, ένα νέο σχολικό πρόγραμμα που συμβάλλει στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στους μαθητές και το νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων Δημοσίου.

Τέλος, ανακοίνωσε την πρόσληψη 150 νέων οδηγών στον ΟΑΣΘ «ώστε να ενισχυθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024