Απίστευτη περιπέτεια για 35χρονο στον Παρνασσό – Εγκλωβίστηκε τη νύχτα, επιχείρηση από την ΕΜΑΚ
Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε περίπου στις 06:00 της Κυριακής
Σε βραχώδη περιοχή του Παρνασσού εγκλωβίστηκε ένας 35χρονος το απόγευμα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου που είχε βγει για περίπατο στην περιοχή.
Ο 35χρονος ενημέρωσε την πυροσβεστική, δίνοντας το στίγμα του και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του.
Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε περίπου στις 06:00 της Κυριακής

Μεγάλη ταλαιπωρία για τον 35χρονο
Σύμφωνα με το lamiareport, τέσσερις άνδρες από την Ορειβατική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και ένας από το ΠΚ Πολυδρόσου, κατάφεραν με σχοινιά να φτάσουν στον εγκλωβισμένο άνδρα περίπου στις 20:00, ωστόσο ο απεγκλωβισμός του ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος να γίνει από το ίδιο σημείο μέσα στη νύχτα.
Μέχρι τις 22:00 οι πυροσβέστες έψαχναν το κατάλληλο μονοπάτι ώστε να φτάσουν σε ασφαλές μέρος, όμως, επρόκειτο για ένα εξαιρετικά δύσβατο κομμάτι ανάμεσα σε γκρεμούς τουλάχιστον 500 μέτρων και μακριά από το μονοπάτι της Νεραϊδοσπηλιάς.
Η εμπειρία των διασωστών έδωσε τη λύση
Τελικά, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η εμπειρία και ο κατάλληλος εξοπλισμός των διασωστών είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τρόπο να περάσουν σε μονοπάτι αλλά χρειάστηκε ακόμη 8 ώρες περπάτημα μέχρι τις 06:00 της Κυριακής για να φτάσουν σε σημείο που προσέγγισαν αυτοκίνητα. Μάλιστα το συγκεκριμένο σημείο ήταν σχεδόν μία ώρα οδήγηση μακριά από εκείνο που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα.
Ο 35χρονος τελικώς διεσώθη χωρίς να φέρει τραύματα.
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442