Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σβίγκου για Μητσοτάκη: Προφανώς γι’ αυτόν, οι απώλειες αμάχων στη Γάζα «δεν είναι μεγάλες»

Σβίγκου για Μητσοτάκη: Προφανώς γι’ αυτόν, οι απώλειες αμάχων στη Γάζα «δεν είναι μεγάλες»

Η Ράνια Σβίγκου εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία της Ελλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη στάση της κυβέρνησης στην ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα.

Μετά τον Στέφανο Κασσελάκη, που έκανε λόγο για «ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία, τον ελληνικό λαό και την Ιστορία του», η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «προσβάλλει βάναυσα την ιστορία της χώρας».

Η κυρία Σβίγκου, με ανάρτησή της, σημειώνει ότι «πριν από λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Ισραήλ και είπε ότι ‘δεν πρέπει να υπάρξουν μεγάλες ανθρωπιστικές απώλειες’», ενώ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «είπε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία πρέπει να επιβληθεί ‘αν είναι απαραίτητη’».

«Χθες, η χώρα μας, με απόφασή του, απείχε στην ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας», τονίζει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να σημειώσεις χαρακτηριστικά: «Προφανώς γι’ αυτόν, οι απώλειες αμάχων στη Γάζα ‘δεν είναι μεγάλες’, οπότε και η ανθρωπιστική παύση ‘δεν είναι απαραίτητη’».

Η Ράνια Σβίγκου τονίζει πως «με τη συγκεκριμένη επιλογή του, ο Κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα την ιστορία της χώρας, έρχεται, για άλλη μια φορά, σε ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και βρίσκεται σε αντίθεση με τα αισθήματα ανθρωπιάς του ελληνικού λαού».

Πώς δικαιολογεί η Αθήνα την στάση της

Μετά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την αποχή της ελληνικής κυβέρνησης από το σχέδιο που υπέβαλε ο ΟΗΕ προς ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα παραμένει συνεπής στην εξωτερική πολιτική αρχών.

Όπως σημειώνουν, η Ελλάδα «από την πρώτη στιγμή της κρίσης στη Μέση Ανατολή τήρησε ισόρροπη στάση, σεβόμενη τις αρχές και αξίες του διεθνούς δικαίου, ως δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας την υποχρέωση προστασίας των αμάχων και της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρομών. Με το σκεπτικό αυτό απείχε από την ψηφοφορία για την έγκριση σχετικού σχεδίου ψηφίσματος αραβικών χωρών στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Το ψήφισμα του ΟΗΕ

Το ψήφισμα τ0υ ΟΗΕ, που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση, ζητούσε να κηρυχθεί άμεσα «ανθρωπιστική εκεχειρία» στον πόλεμο που γίνεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Η μη δεσμευτική απόφαση, που καταγγέλθηκε από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ επειδή στο κείμενο δεν αναφέρεται η Χαμάς, εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024