Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Clasico Stones στο Μονζουίκ

Clasico Stones στο Μονζουίκ

Η ροκ μπάντα – θρύλος θα έχει την τιμητική της στο αυριανό ντέρμπι της Ισπανίας καθώς η Spotify, η χορηγός εταρεία της Μπαρτσελόνα, θα τοποθετήσει στις εμφανίσεις της ομάδας το σήμα κατατεθέν των Rolling Stones με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ

Το μεγαλύτερο παιχνίδι του ισπανικού ποδοσφαίρου θα ροκάρει αύριο στο Μονζουίκ με τη βοήθεια των Rolling Stones και του εμβληματικού λογότυπου τους πάνω στις φανέλες των παικτών της Μπαρτσελόνα.

Σε ρυθμούς Rolling Stones και «I can’t get no satisfaction» θα κινηθεί το 187ο clasico της Λα Λίγκα και 254ο επίσημο στην ιστορία των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις.

Το διάσημο βρετανικό συγκρότημα θα έχει την τιμητική του στην αυριανή αναμέτρηση στο Μονζουίκ λόγω της επιλογής της χορηγού της Μπάρτσα, της Spotify, να τοποθετήσει το διάσημο σήμα κατατεθέν των Rolling Stones, το στόμα με τη γλώσσα έξω, στις φανέλες της ομάδας με αφορμή την κυκλοφορία νέου δίσκου ύστερα από 18 χρόνια.

Κυκλοφόρησαν μόλις 1.899 φανέλες (έτος ίδρυσης του κλαμπ) που εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Οι απλές φανέλες κόστιζαν 399,99 ευρώ και οι υπογεγραμμένες από τους παίκτες 3.000 ευρώ!

Στα ύψη τα εισιτήρια

Πρωτοτυπία είναι επίσης η έδρα του κορυφαίου αγώνα του ισπανικού ποδοσφαίρου το γήπεδο, καθώς το Μονζουίκ θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά clasico, ελέω της ανακατασκευής του Καμπ Νου.

Λόγω της μικρής χωρητικότητας του γηπέδου (49.472) αναλογικά με το ενδιαφέρον του αγώνα και σε σύγκριση με τη φυσική έδρα της Μπάρτσα (99.354) οι τιμές των εισιτηρίων εκτοξεύτηκαν σε δυσθεώρητα ύψη φτάνοντας ακόμα και τα 2.500 ευρώ για τις θέσεις VIP.

Της αποστολής της Ρεάλ Μαδρίτης θα ηγηθεί ο πρόεδρός της Φλορεντίνο Πέρεθ παρά τις τεταμένες σχέσεις που έχει με την Μπάρτσα λόγω της υπόθεσης Νεγρέιρα. Αν δεν πάει κάτι στραβά, ο Πέρεθ θα παραστεί στο γεύμα που παραδοσιακά δίδεται προς τιμήν των φιλοξενουμένων από τη γηπεδούχο ομάδα.

Τις δύο παραδοσιακές αντιπάλους τις χωρίζει ένας βαθμός στον βαθμολογικό πίνακα ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την αδρεναλίνη για το τελικό αποτέλεσμα.

Πέρυσι οι Μπλαουγκράνα νίκησαν στις τρεις από τις πέντε αναμετρήσεις με τη Ρεάλ, ωστόσο η Βασίλισσα πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με 4-0 στο Καμπ Νου για το Κύπελλο. Επί αμερικανικού εδάφους η Μπάρτσα είχε επικρατήσει στη διάρκεια της προετοιμασίας με 3-0.

Ο Μέσι και ο Ρονάλντο αποτελούν πια μακρινό παρελθόν, αλλά η ένταση, οι αψιμαχίες και η καχυποψία για τους διαιτητές παραμένουν στα ύψη.

Ο Τσάβι δεν θέλει να φορτώσει ψυχολογικά τους παίκτες του και δεν θα αλλάξει τη συνήθεια να μένουν σπίτι τους όταν αγωνίζονται εντός έδρας. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 17.15 ώρα Ελλάδας. Νωρίτερα οι Μπλαουγκράνα θα συγκεντρωθούν στο προπονητικό κέντρο και από εκεί με το πούλμαν της ομάδας θα πάνε στο Μονζουίκ.

Οι μονομάχοι θα προσέλθουν στην αρένα πληγωμένοι από τις πολλές απουσίες αλλά και το ντεφορμάρισμα βασικών παικτών τους.

Η βραζιλιάνικη παροικία της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάψει να αποδίδει τα μέγιστα προκαλώντας πονοκέφαλο στον Κάρλο Αντσελότι. Ο Μιλιτάο έχει τεθεί νοκάουτ για το υπόλοιπο της σεζόν ενώ η συνεισφορά  στο σκοράρισμα από τους Βινίσιους, Ροντρίγκο έχει υποχωρήσει κατά 25%.

Ολο το βάρος έχει πέσει στις πλάτες του Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος έχει φτάσει τα οκτώ γκολ και τις δύο ασίστ στα εννέα πρώτα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τη λευκή φανέλα στη Λα Λίγκα. Ο 20χρονος άγγλος έχει προσαρμοστεί απόλυτα στο νέο του περιβάλλον αναδεικνύοντας τα ηγετικά του προσόντα, κάνοντας πολλούς να μιλούν για εποχή Μπέλιγχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η γκρίνια για τους διαιτητές

Τις τελευταίες ημέρες, κυρίως μετά το παιχνίδι στην Ανδαλουσία με τη Σεβίλλη, η Βασίλισσα διαμαρτύρεται έντονα για τους διαιτητές θεωρώντας πως είναι προκατειλημμένοι απέναντί της.

Αρκετές φορές την τελευταία εβδομάδα ο Κάρλο Αντσελότι δήλωσε πως δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα γιατί διαφορετικά θα τιμωρηθεί και δεν θέλει να λείψει από τον πάγκο της ομάδας του.

Με την καχυποψία να χτυπά κόκκινο για τις διαιτητικές αποφάσεις, είναι βέβαιο πως θα υπάρξει πολλή γκρίνια στον αγωνιστικό χώρο και στους πάγκους του Μονζουίκ, αφού και στην Μπάρτσα υπάρχει η ίδια διάθεση.

Οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν επίσης πολλά προβλήματα τραυματισμών και προσπαθούν, έστω και την ύστατη στιγμή, να μειώσουν τις απώλειες. Ο Κουντέ έχει τεθεί νοκάουτ, ο Πέδρι βρίσκεται στα «πιτς» τους τελευταίους δύο μήνες και παρά την αισιοδοξία που υπήρχε πως θα αγωνιστεί, το πιθανότερο είναι να βρεθεί ξανά στις εξέδρες, ενώ στο τραπέζι του φυσικοθεραπευτή περνούν ώρες οι Ντε Γιονγκ, Ραφίνια και Λεβαντόφσκι, παίκτες που δύσκολα αναπληρώνονται.

Η Μπάρτσα έχει πάντως τον δικό της Μπέλιγχαμ που βρήκε αναπάντεχα στο πρόσωπο του Ζοάο Φέλιξ. Ο Πορτογάλος έκανε restart στην καριέρα του μετά τη σύγκρουσή του με τον Ντιέγο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και το ατυχές πέρασμά του στην Τσέλσι. Στα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τους Καταλανούς είναι πάντοτε μεταξύ των κορυφαίων, ενώ στο τελευταίο ματς με την Μπιλμπάο ήταν ο καλύτερος του γηπέδου.

Πηγή: Εντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024