Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Το μπαλάκι στην Κεντρική Επιτροπή για τις διαγραφές των Τζουμάκα, Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη

ΣΥΡΙΖΑ: Το μπαλάκι στην Κεντρική Επιτροπή για τις διαγραφές των Τζουμάκα, Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη

Προέκυψαν τέσσερις τριμελείς ομάδες για τα πρόσωπα που παραπέμπονται που θα ερευνήσουν τις υποθέσεις - Η απόφαση όμως πάει στην Κεντρική Επιτροπή

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την παραπομπή προς διαγραφή των τεσσάρων στελεχών, Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

Η επιτροπή δεοντολογίας θα ψηφίσει για ποινές που περιλαμβάνουν έως και τη διαγραφή ή την αναστολή κομματικής ταυτότητας

Από τη διαδικασία προέκυψαν τέσσερις τριμελείς υποεπιτροπές για τα πρόσωπα που παραπέμπονται, που θα τούς καλέσουν σε ακρόαση. Αυτές οι ομάδες θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα προχωρήσουν σε σχετικές εισηγήσεις.

Ακολούθως η επιτροπή δεοντολογίας θα ψηφίσει για ποινές που περιλαμβάνουν έως και τη διαγραφή ή την αναστολή κομματικής ταυτότητας, ενώ για τη λήψη απόφασης απαιτείται η συμφωνία των 10 από συνολικά τα 15 μέλη της.

Η απόφαση μεταφέρεται στο όργανο που ανήκει το εκάστοτε μέλος

Στη συνέχεια, η απόφαση μεταφέρεται στο όργανο που ανήκει το εκάστοτε μέλος. Και οι τέσσερις στο υψηλότερο όργανο που ανήκουν, είναι η Κεντρική Επιτροπή.

Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στην Κεντρική Επιτροπή του Νοεμβρίου, χωρίς η στάση που θα κρατήσει να είναι δεσμευτική για την επιτροπής δεοντολογίας, κάτι που είχε δηλώσει προσφάτως ο Αντώνης Κοτσακάς.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχαν με δηλώσεις τους αμφισβητήσει τη νέα ηγεσία του κόμματος, με αποτέλεσμα ο κ. Κασσελάκης να χρησιμοποιήσει μια ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου και να πει ότι «έθεσαν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Το μπαλάκι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος σε Κασσελάκη: Πάρε πίσω τις διαγραφές – Συνάντηση σε καλό κλίμα

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση -σε καλό κλίμα- μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην προχωρήσουν οι παραπομπές από το πειθαρχικό για διαγραφή των Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη, Στέφανου Τζουμάκα και Νίκου Φίλη.

«Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. Του εξήγησα, όμως, ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα, όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Με άκουσε με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει κι αν θα το λύσει αυτό. Θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανό η όχι είναι η ενότητα. Εγώ του ζήτησα να τις πάρει πίσω ή να λύσει το θέμα και είπε θα το μεριμνήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε κατά πληροφορίες στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως θέλει πειθαρχία, όπως και ότι επιθυμεί τα στελέχη στις δημόσιες παρεμβάσεις τους να είναι προσεχτικά και όποιες διαφωνίες έχουν να τις λένε στα όργανα, σύμφωνα με το καταστατικό.

Εκτιμάται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και μέλη της αριστερής τάσης του κόμματος, θα πιέσουν το ερχόμενο διάστημα ώστε να γίνει αποδεχτός ο ρόλος τους ως εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς, ο Στέφανος Κασσελάκης και η νέα ηγετική ομάδα, να τους απεμπολεί. Διαφορετικά, όπως φαίνεται, τα πνεύματα θα οξυνθούν, όπως συνέβη και τις προηγούμενες μέρες.

Όπως και να έχει, η υπόθεση διαγραφής των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποτελέσει εύκολη υπόθεση για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024