Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος σε Κασσελάκη: Πάρε πίσω τις διαγραφές για να βελτιωθεί το κλίμα

Τσακαλώτος σε Κασσελάκη: Πάρε πίσω τις διαγραφές για να βελτιωθεί το κλίμα

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, όμως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έβαλε προϋπόθεση βελτίωσης του κλίματος την ανάκληση των διαγραφών-παραπομπών

Συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη και του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτου πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου.

Τι ζήτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην προχωρήσουν οι διαγραφές από το πειθαρχικό των Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη, Στέφανου Τζουμάκα και Νίκου Φίλη.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως προϋπόθεση για να βελτιωθεί το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος και να συζητηθεί με ηρεμία το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «να αποσύρει τις παραπομπές προς διαγραφή» ο Στέφανος Κασσελάκης. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι η συνομιλία τους διεξήχθη σε καλό κλίμα.

«Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. Του εξήγησα, όμως, ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα, όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Με άκουσε με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει κι αν θα το λύσει αυτό. Θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανό η όχι είναι η ενότητα. Εγώ του ζήτησα να τις πάρει πίσω ή να λύσει το θέμα και είπε θα το μεριμνήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Στιγμιότυπο από την παρουσία Τσακαλώτου στην Κουμουνδούρου

Κασσελάκης: Οι διαφωνίες στα όργανα

Απαντώντας, ο κ. Κασσελάκης είπε πως «θέλω πειθαρχία. Θέλω τα στελέχη στις δημόσιες παρεμβάσεις τους να είναι προσεχτικά και όποιες διαφωνίες έχουν να τις λένε στα όργανα, σύμφωνα με το καταστατικό».

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κασσελάκη-Τσακαλώτου

Ποιοι συμμετέχουν στο εκτελεστικό γραφείο

Σημειώνεται ότι ξεκινά η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν συμμετέχει. Όμως, η συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Στέφανο Κασσελάκη εκλαμβάνεται ως βαρύνουσας σημασίας καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι ο άτυπος επικεφαλής της αριστερής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην εκτελεστική γραμματεία συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, οι βουλεύτριες Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και η πρώην βουλεύτρια Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Τσακαλώτος: Παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο με τη δυνατότητα έκφρασης της ανανεωτικής Αριστεράς

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε χθεσινές δηλώσεις του έθεσε ως προϋπόθεση της παραμονής του στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δυνατότητα έκφρασης της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εγκαλώντας, παράλληλα, την πλειοψηφία του κόμματος ότι δεν παράγει πολιτική, αλλά αρκείται στον μηχανισμό, παρά το καμπανάκι των δημοσκοπήσεων.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «φάνηκε από τη δημοσκόπηση της GPO ότι οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τον Στέφανο Κασσελάκη ως αριστερό».

Τι λέει η Κουμουνδούρου

Από πλευράς Κουμουνδούρου, σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πορευτεί μόνον με γνώμονα την ανανέωση και την ενότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι μοναδικός πολιτικός αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία «οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης».

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις, επισημαίνεται πως  «η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει τον σχεδιασμό νέου κόμματος με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024