Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέγαρο Μποδοσάκη: Η Βουλή των Ελλήνων φαβορί για την εκμίσθωση του ιστορικού κτηρίου

Μέγαρο Μποδοσάκη: Η Βουλή των Ελλήνων φαβορί για την εκμίσθωση του ιστορικού κτηρίου

Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την ανάδειξη του νέου ενοίκου

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εκμίσθωση του Μποδοσάκειου Μεγάρου βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Βουλή των Ελλήνων, η οποία προκρίθηκε ως προτιμητέος επενδυτής μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να σχηματισθεί ειδική επιτροπή, όπου θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι όροι της συμφωνίας.

Η πρόταση της Βουλής προβλέπει την καταβολή μισθώματος ύψους 2,9 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ή 255.000 ευρώ με 260.000 ευρώ τον μήνα για χρονικό διάστημα από πέντε έως δέκα χρόνων.

Η Βουλή, εφόσον όλα κυλήσουν ομολά σκοπεύει να μεταφέρει στο εμβληματικό ακίνητο αρκετές υπηρεσίες της που σήμερα στεγάζονται σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Με τον τρόπο αυτό, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν θα εξοικονομήσει πόρους ενώ θα έχει καλύτερη εποπτεία των υπηρεσιών της, αφού θα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ένα κτήριο.

Η Βουλή προκρίθηκε ως προτιμητέος επενδυτής μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών.

Η διάρκεια της μίσθωσης, όπως και το τίμημα αποτελουν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης. Σε καμία περίπτωση ωστόσο, η Βουλή δεν πρόκειται να δώσει περισσότερα χρήματα από αυτά που δαπανά σήμερα για την στέγαση των υπηρεσιών της στα διαφορετικά σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας.

Ο διαγωνισμός

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία εκμίσθωσης του ιστορικού κτηρίου ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού.

Η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές, η οποία συνοδεύονταν από εγγυητική επιστολή ύψους 1 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες και άρχισε η αξιολόγηση από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τον σύμβουλο της διαδικασίας, Savills ΕΛΛΑΣ.

Το κτήριο στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της Eurobank για πάρα πολλά χρόνια. Η τράπεζα, η οποία μετακομίζει σε ιδιόκτητο κτήριο στην Σταδίου θα πρέπει να αδειάσει το Μέγαρο Μποδοσάκη ως τέλος του έτους.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχει δεχθεί το Ίδρυμα για τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου, πέρα από γραφεία είναι και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο.

Με υπογραφή… Πλουμιστού

Το συμμετρικό γωνιακό Μέγαρο Μποδοσάκη επί της λεωφόρου Αμαλίας 20 και Σουρή 5 αποτελεί ένα εμβληματικό για την ιστορία της Αθήνας κτήριο. Φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας και συνδυάζει με υψηλή αισθητική κλασικιστικά και μοντέρνα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, με συνολική επιφάνεια 12.819 τ.μ. και 6 ορόφους. Το κτήριο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της πόλης: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, αλλά και την Ακρόπολη.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024