Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ-Χαμάς: Το παρασκήνιο της συνέντευξης Νετανιάχου

Ισραήλ-Χαμάς: Το παρασκήνιο της συνέντευξης Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου φοβάται τους δημοσιογράφους; - Γιατί δεν έγιναν ερωτήσεις

Το ynet αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από τη χθεσινή δήλωση του Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις εξελίξεις σε σχέση με τη χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Σύμφωνα με τις πηγές του ισραηλινού Μέσου, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και ο υπουργός Μπένι Γκαντζ επρόκειτο να εμφανιστούν μαζί με τον Νετανιάχου και αμφότεροι ήθελαν να επιτρέψουν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Ωστόσο, το περιβάλλον του Ισραηλινού πρωθυπουργού προτίμησε να μην το κάνει και η κοινή εμφάνισή τους ακυρώθηκε.

Τελικά, ο Νετανιάχου μίλησε μόνος του. Ωστόσο, οι συνεργάτες του λένε ότι σύντομα θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Διάγγελμα Νετανιάχου: Όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς, ακόμα κι εγώ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, επανέλαβε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η επιχείρηση.

Αρκέστηκε να πει πως το «πράσινο φως» θα δώσει το πολεμικό συμβούλιο που έχει συγκροτηθεί, μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού, ενώ τόνισε πως «δεν θα βγει δημόσια καμία λεπτομέρεια για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα και έτσι πρέπει να παραμείνει».

Δεν έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις που δέχεται για την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών να αποτρέψουν την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, ο Νετανιάχου, για πρώτη φορά, δεν έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών.

«Οι αστοχίες θα εξεταστούν και όλοι θα λογοδοτήσουν, ακόμη κι εγώ. «Αλλά αυτό θα γίνει μετά το τέλος του πολέμου» διευκρίνισε.

Να συντρίψουμε τη Χαμάς για να έχουν την αυτοπεποίθηση να επιστρέψουν οι κάτοικοι του νότιου Ισραήλ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περάσει νόμος σχετικά με την αποκατάσταση των κοινοτήτων που συνορεύουν με τη Γάζα, ενώ δήλωσε ότι χρειάζεται η συντριβή της Χαμάς για να έχουν την αυτοπεποίθηση να επιστρέψουν οι κάτοικοι του νότιου Ισραήλ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι θα δοθούν χρήματα έτσι ώστε οι κάτοικοι του νότιου Ισραήλ να μη «ζητιανεύουν» και υποσχέθηκε ότι η περιοχή θα μακροημερεύσει, σύμφωνα με τη Haaretz.

Sports in

Μίχαλ Ζεβλάκοφ στο in: «Ξεκινά μια νέα μεγάλη εποχή για τον Ολυμπιακό – Χάρηκα πολύ με την πορεία της ομάδας»

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού, Μίχαλ Ζεβλάκοφ μίλησε στο in για τον τελικό του Confernece League κι έστειλε μήνυμα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024