Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ροζ το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ροζ το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ο Δήμος Πειραιά έστειλε το δικό του συμβολικό μήνυμα.

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου) με τον συμβολικό φωτισμό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ροζ χρώμα, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Με την φωταγώγηση του εμβληματικού κτηρίου της πόλης, ο Δήμος Πειραιά έστειλε για ακόμη μια χρονιά ένα ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», το οποίο προσέφερε σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην πλατεία Κοραή, έντυπο ενημερωτικό υλικό και κονκάρδες με τη χαρακτηριστική ροζ κορδέλα. Συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π. Μεταξά «Στάσου κοντά μας» και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖω».

Στις δράσεις παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Αν. Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και

Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Νίκος Πλατανησιώτης, ο νέος Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη και ιατρός Κώστας Μαραγκάκης, η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Αναστασία Πασακοπούλου, στελέχη και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Μεταξά».

Το δημοτικό θέατρο ως σύμβολο ελπίδας

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«25 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η έγκαιρη διάγνωση, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, είναι η καλύτερη προστασία. Χαίρομαι που το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτέλεσε σύμβολο ελπίδας και ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού για τη σπουδαιότητα της πρόληψης. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίζει να στηρίζει δράσεις και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ενημέρωση των πολιτών, σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η υγεία».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, δήλωσε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, αποτελεί παράλληλα και παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει δράσεις στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, που επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο. Εμείς οι γυναίκες είναι επιτακτικό να βάλουμε στη ζωή μας τον τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, ο οποίος όμως μπορεί να ιαθεί. Η πρόληψη σώζει ζωές!».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024