Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Παύση των εχθροπραξιών για ανθρωπιστικούς λόγους ζητά η Αυστραλία

Ισραήλ: Παύση των εχθροπραξιών για ανθρωπιστικούς λόγους ζητά η Αυστραλία

Οι παλαιστίνιοι άμαχοι δεν πρέπει να υποφέρουν εξαιτίας των ωμοτήτων που διαπράττει η Χαμάς, κρίνει η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, που χαρακτηρίζει «φρικτή» την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

Η Αυστραλία ζητά να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Γάζα για ανθρωπιστικούς λόγους και τονίζει δια της υπουργού Εξωτερικών ότι «έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ ασκεί το δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του».

Οι αθώοι παλαιστίνιοι άμαχοι δεν πρέπει να υποφέρουν εξαιτίας των ωμοτήτων που διαπράττει η Χαμάς, τονίζει η επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας, Πένι Γουόνγκ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Kevin Lamarque).

Η Αυστραλία στέλνει στην περιοχή δύο πολεμικά αεροσκάφη και στρατεύματα

Η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό και υπονομεύει τις νόμιμες φιλοδοξίες του, προσθέτει.

Επισημαίνει επίσης ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι «φρικτή» και ζητά «ασφαλή, απρόσκοπτη και διαρκή πρόσβαση βοήθειας καθώς και ασφαλή διέλευση για τους αμάχους», λέγοντας ότι αυτή που επιτρέπεται τις τελευταίες ημέρες «δεν επαρκεί».

«Ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ ασκεί το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του έχει σημασία. Εχει σημασία για τους πολίτες σε όλη την περιοχή και έχει σημασία για τη διαρκή ασφάλειά του» καταλήγει η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έκανε επίσης γνωστό ότι στέλνει μια «σημαντική ομάδα» αεροσκαφών και στρατευμάτων υποστήριξης στη Μέση Ανατολή προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την περίπτωση που η κατάσταση «επιδεινωθεί», καθώς ο αριθμός των νεκρών από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ ξεπέρασε τους 5.700 Παλαιστίνιους.

Σε κατάσταση ετοιμότητας

Ο εν ενεργεία πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας, Ρίτσαρντ Μαρλς, εμφανίστηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης το πρωί σήμερα Τετάρτη για ν’ ανακοινώσει ότι δύο επιπλέον αεροσκάφη της RAAF και στρατεύματα υποστήριξης μεταφέρονταν στη Μέση Ανατολή για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Μαρλς δεν ανέφερε πού θα σταθμεύσει η στρατιωτική δύναμη, ή τον αριθμό των στρατιωτών, αλλά είπε στο ABC ότι ένα μεταγωγικό C-17 και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-30 θα τεθούν, μ’ ένα υπάρχον αεροσκάφος, σε κατάσταση ετοιμότητας, για την περίπτωση που χρειαστεί ξαφνική εκκένωση των Αυστραλών που βρίσκονται στην περιοχή.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024