Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φλόριντα: Απαγορεύουν τη δράση φοιτητικής οργάνωσης υπέρ των Παλαιστινίων

Φλόριντα: Απαγορεύουν τη δράση φοιτητικής οργάνωσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διατάχθηκαν τα πανεπιστήμια της πολιτείας να κλείσουν τα παραρτήματα της φοιτητικής οργάνωσης Students for Justice in Palestine

Το Πανεπιστημιακό σύστημα της Φλόριντα, σε συνεργασία με τον κυβερνήτη Ron DeSantis, διέταξε τα πανεπιστήμια της πολιτείας να κλείσουν τα παραρτήματα της φιλοπαλαιστινιακής φοιτητικής οργάνωσης Students for Justice in Palestine (Δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη – SJP).

Η κίνηση αυτή καθιστά τη Φλόριντα την πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θέτει εκτός νόμου τη φοιτητική ομάδα, η εθνική ηγεσία της οποίας υποστήριξε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Αποτελεί δε, μέρος μιας ευρύτερης καταστολής φοιτητών και ακαδημαϊκών που ασκούν κριτική στο Ισραήλ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου.

Το Πολιτειακό Πανεπιστημιακό Σύστημα της Φλόριντα δήλωσε ότι η SJP έπρεπε να διαλυθεί στο πλαίσιο «καταστολής» των διαδηλώσεων στην πανεπιστημιούπολη, οι οποίες σύμφωνα με τον καγκελάριο παρέχουν «επιβλαβή υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες».

Η κίνηση αυτή, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης καταστολής φοιτητών και ακαδημαϊκών που ασκούν κριτική στο Ισραήλ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου.

«Πρέπει να απενεργοποιηθούν»

«Με βάση την υποστήριξη της τρομοκρατίας από το National SJP, σε συνεννόηση με τον κυβερνήτη DeSantis, τα παραρτήματα της οργάνωσης πρέπει να απενεργοποιηθούν», έγραψε ο καγκελάριος του πανεπιστημιακού συστήματος Ray Rodrigues σε υπόμνημα προς τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

Η SJP δεν απάντησε ακόμη σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ορισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ επέκριναν την Εθνική SJP αφού χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς «ιστορική νίκη για την παλαιστινιακή αντίσταση» και κάλεσε σε «ημέρα αντίστασης» στις 12 Οκτωβρίου με διαδηλώσεις των τμημάτων της σε περισσότερα από 200 κολέγια στην Αμερική και τον Καναδά.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024