Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ομάδες της Ευρωλίγκας ήθελαν τον αποκλεισμό της Μακάμπι» - Ποια θέση πήραν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

«Ομάδες της Ευρωλίγκας ήθελαν τον αποκλεισμό της Μακάμπι» – Ποια θέση πήραν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Οσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο συμβούλιο της Euroleague – Ποιες ομάδες προσπάθησαν να αποκλείσουν την Μακάμπι – Τι στάση κράτησαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Αποκαλύψεις για όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο συμβούλιο των μετόχων της Euroleague, που είχε ως κύριο θέμα συζήτησης την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, έκανε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Άραλ Γουέισμπεργκ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Walla» αποκάλυψε ότι υπήρξαν ομάδες – μέτοχοι από την Ισπανία και την Τουρκία που ζήτησαν τον αποκλεισμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ από την Euroleague, επικαλούμενες θέμα «ασφάλειας».

«Οι ομάδες από Ισπανία και Τουρκία προσπάθησαν να αποκλείσουν τους κίτρινους. Το επίσημο επιχείρημα ήταν η ασφάλεια, αλλά πίσω από αυτό βρίσκεται η εθνική και η πολιτική εντός της διοργάνωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά επισήμανε ότι η πρότασή των συγκεκριμένων ομάδων δεν πέρασε, καθώς ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Αρμάνι Μιλάνο και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στάθηκαν στο πλευρό της Μακάμπι Τελ Αβίβ και έβαλαν… στοπ στην επιθυμία των τούρκικων και ισπανικών συλλόγων.

«Η Μακάμπι προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να παραδοθούν στην τρομοκρατία. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, το Μιλάνο και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας την υποστήριξαν και η πρόταση μομφής αποσύρθηκε χωρίς ψηφοφορία», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες, είχε προγραμματιστεί πολύ νωρίτερα και αφορούσε ποικίλα θέματα.

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Ισραήλ, ο αντίκτυπος του πολέμου στις επιδόσεις της Μακάμπι (και ως άμεσο αποτέλεσμα αυτού, και στη συνέχιση της πορείας της Χάποελ Τελ Αβίβ στο Eurocup) τέθηκε προς συζήτηση. Την τελευταία εβδομάδα έγιναν παρασκηνιακές προσπάθειες να σχηματιστεί ένας συνασπισμός που θα οδηγούσε στην πλήρη απομάκρυνση των Ισραηλινών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν», σημείωσε.

Και κατέληξε: «Στη συζήτηση συμμετείχαν οι 13 σύλλογοι που είναι κάτοχοι της άδειας Α, που εγγυάται τη θέση τους στην EuroLeague για δέκα χρόνια. Η γραμμή που προσπάθησε να οδηγήσει στην απομάκρυνση είχε ως μπροστάρηδες τους Ισπανούς εκπροσώπους των Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και ειδικά της Ρεάλ Μαδρίτης. Μαζί τους συμμετείχαν και οι δύο τουρκικές ομάδες, η Φενερμπαχτσέ και η Αναντολού Εφές. Το επιχείρημα, παρεμπιπτόντως, δεν ήταν πολιτικό ή φαινομενικά αντι-ισραηλινό, αλλά η ασφάλεια».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024