Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πυρά Φίλη: «Ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίχτηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο»

Νέα πυρά Φίλη: «Ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίχτηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο»

Όσα κάνει εξυπηρετούν την κατάρρευση της ριζοσπαστικής Αριστεράς - Αν τα πράγματα φτάσουν σε αδιέξοδο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, είπε.

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Φίλη, στον απόηχο της παραπομπής προς διαγραφή ιστορικών μελών, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.

Ο κ. Φίλης εξαπέλυσε νέα πυρά εναντίον του νέου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στηρίχτηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο» ακολουθώντας πρακτικές του Τραμπ.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «κάνει πολιτική με βάση την προσωπική του ζωή και όχι με βάση τα προβλήματα των πολιτών» για να προσθέσει ότι «το κόμμα περνάει στρατηγική κρίση».

«Το κόμμα συρρικνώνεται, επιδεινώνεται η αξιοπιστία του. Ο κ. Κασσελάκης το επιδεινώνει γιατί προσπαθεί να μετατρέψει ένα κόμμα της Αριστεράς σε ένα δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν» ανέφερε.

«Ο κ. Κασσελακης μιλάει για θέματα έξω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε. Αν επιμείνει με αυτές τις απόψεις που διατύπωσε πριν και μετά ως πρόεδρος, κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να είναι πρόεδρος». Αν διαμορφωθούν δύο κόσμοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, η συνύπαρξη θα είναι δύσκολη, τόνισε.

«Η μετατόπιση προς τα κεντροδεξιά αφήνει ένα κενό. Μετά από 60 χρόνια που δόθηκε μια μάχη για μια άλλη Αριστερά, μη δογματική θα αφήσουμε αυτό το χώρο διαλυμένο; Μπορεί να κάνει αντιπολίτευση αυτό το κόμμα όταν φεύγει από τον χώρο που έχει προσδιορίσει και γίνεται κάτι διαφορετικό κόμμα της κεντροδεξιάς ως μπαλαντέρ;» αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης.

«Αν είσαι ένα κόμμα συμπληρωματικό προς την κυβέρνηση με φιλελεύθερες απόψεις δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν» πρόσθεσε.

Όσο για την παραπομπή του προς διαγραφή, είπε ότι ο πρόεδρος «δεν έχει δικαίωμα να διαγράψει σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ», τόσο τον ίδιο, καθώς και τον Δημήτρη Βίτσα και τον Πάνο Σκουρλέτη.

Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μιλήσει για όλα αυτά που συμβαίνουν, ο κ. Φίλης είπε. «Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει όταν κρίνει αναγκαίο». Ωστόσο, επισήμανε τι ο κ. Τσίπρας δεν αντέδρασε ούτε όταν ο κ. Κασσελάκης είπε στο συνέδριο του κόμματος ότι πρωτοκλασάτα μέλη τον υπονόμευαν ούτε όταν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» άρχισε μια ιστορία «ότι η Αχτσιόγλου απείλησε τον Τσίπρα. Δεν θα έπρεπε να πει ότι ήταν συκοφαντίες;».

«Από ό,τι βλέπω ο κ. Κασσελάκης έχει αποφασίσει να με διαγράψει. Να κάνει συνέδριο με πρόωρες διαγραφές. Αν τα πράγματα φτάσουν σε αδιέξοδο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε» πρόσθεσε.

«Η δύναμη του δεν είναι οι 60.000 ψήφοι. Υπάρχουν 400.000 που φύγανε στις βουλευτικές εκλογές. Είμαστε σε μια φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια συνεχή στρατηγική ήττα και υποχωρεί. Δυστυχώς, ο Κασσελάκης δείχνει να υλοποιεί με θολό τρόπο ένα σχέδιο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερό, ευρύχωρο ευρωπαϊκό κόμμα σε κάτι άλλο πράγμα που θέλουν και δυνάμεις της οικονομικής ολιγαρχίας στη χώρα μας» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αυτά που κάνει εξυπηρετούν την κατάρρευση της ριζοσπαστικής Αριστεράς», κατέληξε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024