Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Συνελήφθη ο 56χρονος που πυροβόλησε την πρώην σύντροφό του - Οπλοστάσιο βρήκε η ΕΛΑΣ στα σπίτια του

Χαλκιδική: Συνελήφθη ο 56χρονος που πυροβόλησε την πρώην σύντροφό του – Οπλοστάσιο βρήκε η ΕΛΑΣ στα σπίτια του

Όπλα, σουγιάδες, γεμιστήρες και εκατοντάδες φυσίγγια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε τέσσερις οικίες που διατηρούσε σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Χαλκιδική

Συνελήφθη χθες σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης ο 56χρονος που πυροβόλησε την 27χρονη πρώην σύντροφό του στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, όταν του ζήτησε να χωρίσουν.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Χαλκιδικής, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα, στις 14 Σεπτεμβρίου φέρεται να προσπάθησε να πυροβολήσει την 27χρονη σύντροφό του, αφού εκείνη του είχε ζητήσει να χωρίσουν. Ο -επί τρία χρόνια- σύντροφός της την σημάδεψε με όπλο στο κεφάλι και την πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι.

Το οπλοστάσιο που διατηρούσε ο 56χρονος δράστης

Πώς έγινε το αιματηρό περιστατικό

Το πρωινό της 14ης Σεπτεμβρίου -αφού η νεαρή γυναίκα του είχε ζητήσει να χωρίσουν- οδηγούσε υπό τις οδηγίες του συντρόφου της, όταν εκείνος της είπε να στρίψει σε ένα ερημικό μέρος με κατεύθυνση προς την παραλία. Τότε ο 56χρονος άρχισε να την απειλεί πως θα αυτοκτονήσει. Έβγαλε το όπλο από την τσάντα του και η 27χρονη προσπάθησε να τον αποτρέψει.

Η σφαίρα την τραυμάτισε στον δεξί αντίχειρα. Ακολούθως ο 56χρονος πυροβόλησε ξανά χωρίς στόχο. Όταν η νεαρή κοπέλα κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο, άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει. Μεταφέρθηκε με διαμπερές τραύμα στον δεξί αντίχειρα στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου και νοσηλεύτηκε και τώρα φέρεται να είναι καλά στην υγεία της.

«Όταν βάρεσε την πρώτη σφαίρα δεν κατάλαβα τι έγινε. Νόμιζα ότι μου ήρθε στο κεφάλι και ότι σε λίγο θα είμαι νεκρή», είχε περιγράψει το θύμα. «Μου διαπέρασε τον αντίχειρα. Ήταν διαμπερές και μου έσπασε το κόκαλο. Όταν το σκέφτομαι λέω ότι είχα πολύ μεγάλο Άγιο. Ήταν και 14 Σεπτέμβρη η μέρα του Σταυρού» είπε η 27χρονη μιλώντας στο Mega.

Η σύλληψη

Μετά την καταγγελία στην Αστυνομία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και στήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών ο 56χρονος ημεδαπός δράστης συνελήφθη χθες το μεσημέρι (24 Οκτωβρίου 2023) σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Χαλκιδικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα σπίτια που διατηρούσε και χρησιμοποιούσε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης και της Χαλκιδικής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 10 πιστόλια, 7 γεμιστήρες και 5 κάννες πιστολιών,  276 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,  12 βαλιτσάκια μεταφοράς όπλων, 1 σουγιάς και 1 σπρέι πιπεριού, ανταλλακτικά, εξαρτήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούσε για τη συναρμολόγηση και παραποίηση των όπλων.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Χαλκιδικής.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024