Συλλαλητήριο στην Ελευσίνα – «Να μη γίνει η πόλη ορμητήριο για τη σφαγή στη Γάζα»
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, «που παλεύει για να έχει το κράτος του, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα από το Ισραήλ»
Με συμμετοχή πλήθους κόσμου, εργατικών σωματείων, επαγγελματικών ενώσεων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεγάλο συλλαλητήριο στην Ελευσίνα «καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στη σφαγή στη Γάζα και στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη «μετατροπή της Ελευσίνας σε πολεμικό ορμητήριο» και συγκεκριμένα «την παράδοση της 112 Πτέρυγας Μάχης για να μετασταθμεύσουν οι Αμερικανοί δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ.ά.».

Παράλληλα, εξέφρασαν την «αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, που παλεύει για τη λευτεριά του, για να έχει την πατρίδα του, το κράτος του, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα από το Ισραήλ».
Από τη συγκέντρωση ανακοινώθηκε νέο μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.
Σε μια συμβολική κίνηση, μέλη σωματείων και φορέων έφτασαν έξω από την 112 Πτέρυγα Μάχης, ξεδίπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα «αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή στη Γάζα».
Στην κινητοποίηση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Θοδωρή Χιώνη να δηλώνει πως «τώρα να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
Επίσης, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας, «απαιτώντας να παρθεί απόφαση κατά της μετατροπής της πόλης σε ορμητήριο πολέμου», ενώ οι διαδηλωτές κατέθεσαν το ψήφισμα της διαδήλωσης.
Τελικά, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία «να καταδικάσει την διάθεση της 112 Πτέρυγας Μάχης για τις ανάγκες των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ».
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442