Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαλητήριο στην Ελευσίνα - «Να μη γίνει η πόλη ορμητήριο για τη σφαγή στη Γάζα»

Συλλαλητήριο στην Ελευσίνα – «Να μη γίνει η πόλη ορμητήριο για τη σφαγή στη Γάζα»

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, «που παλεύει για να έχει το κράτος του, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα από το Ισραήλ»

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου, εργατικών σωματείων, επαγγελματικών ενώσεων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεγάλο συλλαλητήριο στην Ελευσίνα «καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στη σφαγή στη Γάζα και στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη «μετατροπή της Ελευσίνας σε πολεμικό ορμητήριο» και συγκεκριμένα «την παράδοση της 112 Πτέρυγας Μάχης για να μετασταθμεύσουν οι Αμερικανοί δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ.ά.».

Παράλληλα, εξέφρασαν την «αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, που παλεύει για τη λευτεριά του, για να έχει την πατρίδα του, το κράτος του, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα από το Ισραήλ».

Από τη συγκέντρωση ανακοινώθηκε νέο μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Σε μια συμβολική κίνηση, μέλη σωματείων και φορέων έφτασαν έξω από την 112 Πτέρυγα Μάχης, ξεδίπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα «αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή στη Γάζα».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Θοδωρή Χιώνη να δηλώνει πως «τώρα να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Επίσης, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας, «απαιτώντας να παρθεί απόφαση κατά της μετατροπής της πόλης σε ορμητήριο πολέμου», ενώ οι διαδηλωτές κατέθεσαν το ψήφισμα της διαδήλωσης.

Τελικά, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία «να καταδικάσει την διάθεση της 112 Πτέρυγας Μάχης για τις ανάγκες των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024