Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: «Μαζεύει» η Γαλλία τις δηλώσεις Μακρόν για «επέκταση του συνασπισμού κατά του ISIS»

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: «Μαζεύει» η Γαλλία τις δηλώσεις Μακρόν για «επέκταση του συνασπισμού κατά του ISIS»

Το Elysee δείχνει να ανασκευάζει για την πρόταση του Εμάνουελ Μακρόν για δημιουργία διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων, καθώς εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση.

Βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει η Γαλλία μετά τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεών με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου πρότεινε ο συνασπισμός χωρών που μάχεται κατά του ISIS στο Ιράκ και στη Συρία να επεκταθεί και κατά της Χαμάς.

Συγκεκριμένα το Elysee δείχνει να ανασκευάζει τη δήλωση του Γάλλου προέδρου, καθώς εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «πηγή έμπνευσης» από τη μάχη κατά του ISIS και για διερεύνηση των πιθανοτήτων για το πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο κατά της Χαμάς, αλλά σε συγκεκριμένες πτυχές.

«Προτείνω να οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό και διεθνή συνασπισμό για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων που απειλούν όλους μας»

«Ο στόχος είναι να αντλήσουμε έμπνευση από την εμπειρία του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS και να ελέγξουμε ποιες πτυχές μπορούν να εφαρμοστούν και κατά της Χαμάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Γάλλου προέδρου. «Είμαστε έτοιμοι να σκεφτούμε, μαζί με τους εταίρους μας και με το Ισραήλ, σχετικά με τις σχετικές κατευθύνσεις δράσης κατά της Χαμάς».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ο μη πολεμικός ρόλος του συνασπισμού. «Ο διεθνής συνασπισμός κατά του ISIS δεν περιορίζεται σε δράσεις στο έδαφος, αλλά περιλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων, την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εταίρων και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Η δήλωση του Εμανούελ Μακρόν

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του να δει τον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους να διευρύνει το πεδίο δράσης του και να συμπεριλάβει τη Χαμάς.

«Η Γαλλία είναι έτοιμη ο διεθνής συνασπισμός κατά του ISIS, στον οποίο συμμετέχουμε στο Ιράκ και στη Συρία, να μπορέσει να πολεμήσει και κατά της Χαμάς», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Προτείνω να οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό και διεθνή συνασπισμό για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων που απειλούν όλους μας», προσέθεσε και ανέφερε επίσης την Αλ Κάιντα μεταξύ των αντιπάλων στόχων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλησε να υπενθυμίσει σε όλους να «σέβονται τους νόμους του πολέμου».

«Ο αγώνας πρέπει να είναι ανελέητος, αλλά όχι χωρίς κανόνες, γιατί είμαστε δημοκρατίες που πολεμούν τρομοκράτες», είπε ακόμα ο Γάλλος πρόεδρος. «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε συγκεκριμένη βοήθεια σε όλους τους πληθυσμούς», πρόσθεσε ο Μακρόν, λέγοντας ότι «είναι έτοιμος να το πράξει με τη συνεργασία με τους κύριους γείτονές μας για την οικοδόμηση αυτών των λύσεων».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024